News

Ce crede Bill Gates despre modul în care finalul pandemiei va afecta lumea. De ce este optimist miliardarul

Miliardarul american Bill Gates este încrezător că la finalul pandemiei lumea va fi mai conștientă de ”măsurile de prevenire şi de îngrijire a sănătății”.
12.09.2021 | 17:58
Ce crede Bill Gates despre modul în care finalul pandemiei va afecta lumea. De ce este optimist miliardarul
Ce crede Bill Gates despre modul în care finalul pandemiei va afecta lumea. De ce este optimist miliardarul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Până în prezent, peste 225.000.000 de persoane s-au infectat cu Covid-19 la nivel mondial și circa 4.600.000 au murit din cauza acestui virus.

În ceea ce-l privește, Bill Gates vede partea pozitivă în toată această criză sanitară. Miliardarul este de părere că multe lucruri se vor schimba în lume la finalul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Bill Gates este optimist că lumea va învăța o lecție importantă la finalul pandemiei

Omul de afaceri de peste ocean american vorbește, într-un articol publicat pe site-ul său, despre David Moinina Sengeh, un cetățean african pe care l-a cunoscut când studia ingineria biomecanică.

Gates a evidenţiat modul în care Guvernul din Sierra Leone a reuşit să activeze un protocol de Sănătate rezistent care a servit la ținerea sub control a coronavirusului, în ciuda neajunsurilor şi a dificultăților economice.

ADVERTISEMENT

”David crede că experienţa din Sierra Leone, în timpul epidemiei de Ebola din 2014, i-a pregătit mai bine pentru COVID-19. Oamenii din Sierra Leone au înţeles imediat cât de important este să ai virusul sub control. Populaţia a luat în serios restricţiile de carantină de la început.

Drept urmare, ţara a menţinut numărul de cazuri relativ scăzut în timpul pandemiei”, spune omul de afaceri, conform Mediafax

Gates a subliniat capacitatea acestei ţări de a aplica instrumente tehnologice în lupta împotriva pandemiei. ”Bazându-se pe activitatea lui David, Sierra Leone utilizează un sistem robust de colectare a datelor pentru a monitoriza cazurile COVID”, explică el.

ADVERTISEMENT

”Capacitatea celor din Sierra Leone de a pune în aplicare lecţiile învăţate din ultima epidemie îmi dă speranţă”, mai spune Gates, care aminteşte că, în ciuda impactului puternic pe care ţara l-a suferit ca urmare a crizei generate de Ebola, respectiva ţară a devenit mai puternică şi mai bine pregătită pentru viitoarele crize.

La fel se va întâmpla şi în lume după COVID-19”, prezice el.

Bill Gates, despre ”Oportunitatea de a reporni, reinventa, regândi” datorită pandemiei Covid-19

Bill Gates este încrezător că în anii care vor urma pandemiei tehnologia va dobândi o relevanţă enormă pentru a combate pandemiile viitoare.

ADVERTISEMENT

”COVID ne-a arătat că trebuie să folosim tehnologii care ne permit să avem un impact. Aceasta este o oportunitate de a reporni, reinventa şi regândi”, concluzionează miliardarul american.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri