News

Ce crede cu adevărat Ramona Bruynseels despre vaccinarea obligatorie. „Nu o spun pentru voturi!“

21.11.2020 | 15:33
Ce crede cu adevarat Ramona Bruynseels despre vaccinarea obligatorie Nu o spun pentru voturi
ADVERTISEMENT

Ramona Ioana Bruynseels, candidată din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) la un loc în Senatul României la alegerile din 6 decembrie 2020, a răspuns online întrebărilor primite de la cetăţeni. Ea nu a evitat subiectele delicate precum vaccinarea obligatorie sau familia tradiţională.

Ramona Bruynseels, fostă candidată la preşedinţia României la precedentele alegeri, a mărturisit că dumneaei, în calitate de mamă, şi-a vaccinat proprii copii, dar a recunoscut faptul că legislaţia statelor în care se afla la momentul respectiv nu îi oferea alternativă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, candidata PPU-SL a precizat că, în problema vaccinurilor obligatorii, trebuie ca statul să acorde o libertate de decizie părinţilor şi, în acelaşi timp, să intervină atunci când acele decizii îi afectează pe cei din jur.

Ramona Bruynseels: „Trebuie un control foarte riguros al tuturor vaccinurilor“

„Cu vaccinurile obligatorii niciodată nu vom putea da un răspuns care să mulţumească pe toată lumea. Şi cred că misiunea politicianului nu este de a da răspunsuri care să mulţumească pe toată lumea şi care doar să aducă voturi. Eu recunosc, ca mamă, mi-am vaccinat copiii. Nici nu am avut de ales, pentru că eram în ţări în care nu exista excepţie. Trebuia să îi vaccinez şi cu asta basta. 

ADVERTISEMENT

Însă cred că statul trebuie să acorde părinţilor dreptul de a decide ce anume vor ei să facă cu propriul copil. Însă asta trebuie să se întâmple cât acţiunile şi deciziile noastre nu aduc atingere celor din jur, cât nu favorizăm răspândirea unor boli. Trebuie multă responsabilitate în deciziile noastre.

Trebuie insistat pe un control foarte riguros al tuturor vaccinurilor administrate copiilor şi cetăţenilor. Atâta vreme cât acestea sunt testate, statul îşi poate asuma responsabilitatea. Deci mai multă responsabilitatea şi pe partea statului, şi pe partea părinţilor care decid să nu îşi vaccineze copiii.

ADVERTISEMENT

Este un domeniu sensibil şi în care, cred eu, oamenii trebuie să aibă un cuvânt de spus şi trebuie, în continuare, să avem o dezbatere publică, în aşa fel încât să ajungem la cea mai bună concluzie“, a spus Ramona Bruynseels într-o conferinţă online pe pagina de Facebook a PPU-SL.

Ramona Bruynseels: „E nevoie să sprijinim natalitatea“

Una dintre priorităţile partidului său este familia din România. Candidata PPU-SL a precizat că formaţiunea din care face parte are o serie de proiecte care să sprijine dezvoltarea familiei.

ADVERTISEMENT

„Familia este celula de bază a societăţii. Noi credem în familia tradiţională. Avem proiecte multe pentru familii. Şi acel proiect cu fondul de solidaritate, care să asigure avansul pentru cumpărarea unei locuinţe, pentru tinerele familii.

Avem proiecte pentru a sprijini natalitatea, pentru că este nevoie în România. Este nevoie să sprijinim natalitatea, este nevoie să sprijinim familiile atunci când ajung să aibă al doilea, al treilea copil. Trebuie să facem mai mult pentru familia din România, în aşa fel încât tinerii să-şi dorească să-şi întemeieze o familie aici“, a mai spus Ramona Bruynseels.

ADVERTISEMENT