Fotbal intern

Ce crede cu adevărat vestiarul FCSB despre Harlem Gnohere: „Indolent, rebel, dar atacant bun!” Exclusiv

08.06.2020 | 20:31
Ce crede cu adevarat vestiarul FCSB despre Harlem Gnohere Indolent rebel dar atacant bun Exclusiv
ADVERTISEMENT

Harlem Gnohere a reziliat cu FCSB, cu un an înainte de a-i expira oficial angajamentul. După ce a devenit liber de contract, așa cum i-a propus lui Becali, „Bizonul” s-a pus pe dezvăluiri din vestiarul unde a trăit în ultimii trei ani și jumătate. FANATIK a încercat să afle și părerea vestiarului despre Harlem Gnohere.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,57 este cota pentru „gol marcat FCSB”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Harlem Gnohere, caracterizat de foștii săi colegi din vestiarul FCSB: „Mai dribla un cantonament, mai fura două ture de teren. Cam puturos…”

Harlem Gnohere a fost mai mereu un tip altfel. Cu priză mare la suporteri. „Bizonul” a urcat pe valul simpatiei și s-a comportat ca o mare vedetă în multe situații. Era singurul de la FCSB care după aproape fiecare partidă de pe Arena Națională își lua băieții și mergea cu ei în fața peluzei roș-albastre.

Binedispus aproape tot timpul, zâmbitor și pus pe șotii în aparițiile publice, Gnohere nu întrunea și cvorumul vestiarului în privința comportamentului. Și nu puține sunt opiniile jucătorilor importanți de la FCSB care vorbesc despre un tip care făcea cam ce-l tăia capul. Mai ales în ultima vreme!

ADVERTISEMENT

El a fost mereu așa, nu s-a schimbat mai deloc de când a venit de la Dinamo la FCSB. Îi plăcea să mai dribleze un cantonament, sau măcar câteva zile, să mai fure două ture de teren, să plece mai devreme la vestiare. Cam puturos din punctul ăsta de vedere”, povestesc foști colegi de-ai lui.

„Așa e genul lui, destul de indolent. Bizonul nu băga în seamă ce spune Becali, era un rebel, dar, ca fotbalist, atacant chiar bun!” Nu și-a luat „la revedere” de la colegi!

Antrenorii de la FCSB au avut foarte des probleme cu greutatea lui Harlem Gnohere. Predispus la îngrășare, „Bizonul” avea mai tot timpul probleme când revenea din vacanțe pentru a se pune la punct fizic.

ADVERTISEMENT

Așa e genul lui, destul de indolent. Mințea de multe ori când trebuia să vină din vacanță, ajungea de obicei ultimul sau printre ultimii. Nu băga în seamă ce spune Becali sau altul despre el, era un rebel față de tot ce se întâmpla. Atât de rebel că la plecare nu și-a luat la revedere”, dezvăluie un alt fost coleg de-al „Bizonului”.

Într-adevăr, chiar la ultimul cantonament pe care Gnohere l-a prins la FCSB, cel din Spania, de la Marbella, acesta a venit cu 4 zile înainte de terminarea pregătirii. Asta și din cauza faptului că Becali spera să-l vândă, dar și pentru că francezului nu-i place deloc această perioadă, a cantonamentului.

ADVERTISEMENT

„Nu era pe placul unora dintre jucători, dar e greu să existe unul care să fie acceptat de toți într-un vestiar. Avea șmecheria asta de a obține un profit din orice, iar acest lucru se vedea și în joc. Pentru că trebuie să recunoaștem că e un atacant chiar bun. FCSB mai avea nevoie de el, dar nu de „Bizonul” din ultima vreme. Oricum, acum nu mai face parte din vestiar, deci fiecare cu drumul lui” – încă o caracterizare din vestiar despre Harlem Gnohere

Iar în ianuarie 2020, când echipa se afla la Marbella iar el aștepta la București ca Becali să-l transfere, Harlem nu a făcut deloc pregătire în Capitală. Ca urmare, după primul antrenament efectuat acum cinci luni în Spania a făcut febră musculară! Nu era nici greu, pentru că era supraponderal!

  • 250.000 de euro a plătit Gigi Becali celor de la Dinamo în ianuarie 2017 pentru a-l transfera pe Gnohere la FCSB
  • 15.000 de euro era salariul lunar al lui Harlem Gnohere la FCSB, el având contract până pe 30 iunie 2021

Harlem Gnohere l-a pus la zid pe Bogdan Vintilă, dar i-a lăudat pe Reghecampf, Nicolae Dică sau Mihai Teja! „E un așa-zis antrenor. Nu l-aș numi antrenor!”

Harlem Gnohere a umplut site-urile de sport după ce a reziliat cu FCSB cu detalii despre aventura sa în roșu și albastru. A vorbit despre relațiile pe care le-a avut cu antrenorii, cu colegii, dar și cu patronul Gigi Becali.

„Cu toți antrenorii pe care i-am avut în toți acești ani în România m-am înțeles foarte bine, dar relația cu ultimul antrenor a fost cu adevărat catastrofală… Așa-zisul antrenor, pentru că nu el este cel care face totul. Nu l-aș numi antrenor” – Harlem Gnohere la Digi Sport

„Laurențiu Reghecampf, Nicolae Dică, Mihai Teja au făcut parte din experiența mea aici. Au fost o sursă de motivație la fiecare antrenament, la fiecare meci. Sper doar că tot ceea ce am făcut eu pe teren a răsplătit o parte din încrederea pe care mi-au acordat-o” – Harlem Gnohere pe contul său de Instagram

„Toată lumea știe că Gigi Becali face echipa și schimbările la Steaua și când vii la echipă știi la ce să te aștepți. Era frustrant, dar nu puteam să facem nimic, nici mie nu îmi convenea să fiu rezervă” – Harlem Gnohere despre patronul Gigi Becali

Bogdan Vintilă a fost cel împotriva căruia „Bizonul” a îndreptat toate gloanțele în ceea ce privește oamenii care au stat pe banca tehnică și cu care a colaborat. În schimb, Reghecampf, Dică sau Teja au fost pe placul francezului. Niciun cuvânt despre Bogdan Andone, cel cu care FCSB a început actualul sezon.

Harlem Gnohere l-a făcut „țigan” pe Coman, a dezvăluit ce joacă Man, i-a lăudat pe Alibec și pe Planic

La doar două ore după ce a reziliat contractul cu FCSB, în seara de 4 iunie, Harlem Gnohere a intrat într-un live pe Instagram cu Moke. Cei doi au „combătut” plecarea atacantului, dar și ceea ce se întâmplă în vestiarul pe care acesta tocmai îl părăsise.

Harlem i-a lăudat pe Bogdan Planic și pe Denis Alibec, a avut un derapaj la adresa lui Florinel Coman, dar a emis și o părere tehnico-tactică despre poziția în teren a lui Dennis Man.

„Pentru mine Planic este cel mai bun fundaş. Are tot, viteză, tehnică” – Harlem Gnohere

„Dennis Man și Coman sunt fotbaliști diferiți. Când a jucat Dennis în stânga, nu putea. Dennis nu vorbește mult, e băiat bun. Coman e țigan!” – Harlem Gnohere

„Când Alibec şi eu eram la Steaua, el era cel mai bun atacant. Primele şase luni Alibec a fost cel mai bun, serios” – Harlem Gnohere

Ulterior, în declarațiile oferite pentru Telekom, francezul a adăugat încă un fotbalist pe lista preferințelor sale și cu care a fost coechipier. Este vorba despre Constantin Budescu: „Pentru mine, Budescu este un magician. Lumea poate să îl critice, dar Budescu este un jucător foarte bun pentru România”.

  • 51 de goluri în 115 partide oficiale în toate competițiile este bilanțul lui Harlem Gnohere la FCSB, unde a venit în ianuarie 2017 și a reziliat în iunie 2020
  • 1,3 milioane de euro este cota lui Harlem Gnohere pe transfermarkt, jumătate din cât valora acum un an, în vara lui 2019
ADVERTISEMENT