News

Ce crede Dacian Cioloș despre Colectiv la cinci ani de la tragedie

02.12.2020 | 23:21
Ce crede Dacian Ciolos despre Colectiv la cinci ani de la tragedie
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, co-președintele Alianței USR-PLUS, a fost prezent în această seară la o dezbatere electorală în care s-au dezbătut mai multe subiecte relevante despre societatea românească. În timpul acesteia, Victor Ponta l-a întrebat despre tragedia de la Colectiv și care este opinia acestuia la cinci ani de la eveniment.

Cioloș a declarat că în 2016 a făcut public un raport despre eveniment în care erau explicate toate lucrurile care s-au întâmplat pe 30 octombrie 2015.

ADVERTISEMENT

Ponta a adus în discuție și decorarea de către președintele Klaus Iohannis a lui Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Cum percepe Cioloș tragedia de la Colectiv la cinci ani de când s-a întâmplat

În cadrul dezbaterii electorale moderată de Cosmin Prelipceanu de la Digi24, s-a discutat destul de mult despre domeniul sanitar.

ADVERTISEMENT

“Domnule Dacian Cioloș, dumneavoastră ați devenit prim-ministru imediat după tragedia de la Colectiv, eu am demisionat după eveniment. Aș vrea să vă întreb ce părere aveți dumneavoastră despre ce s-a întâmplat acolo.

Am văzut și că domnul Iohannis l-a decorat pe domnul Raed Arafat, presupun că nu ar fi decorat pe cineva care este vinovat pentru Colectiv”, l-a întrebat președintele PRO România pe Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

“Imediat după tragedia am publicat un raport public cu ce s-a întâmplat la Colectiv. În continuare căutăm tătuci pentru sistemele din România, ceea ce este un lucru nepotrivit.

Am investit în 2016 în infrastructura sanitară pentru marii arși, dar din păcate cred că a fost singurul an în care s-au făcut aceste investiții. Situația era foarte proastă și după investițiile pe care le-am făcut lucrurile nu s-au rezolvat, este nevoie în continuare de îmbunătățiri semnificative”, a răspuns co-președintele USR-PLUS la Digi24.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș despre o posibilă carantină națională după alegeri: “Nu ar trebui să se impună”

“Carantina națională este o măsură extremă care trebuie luată doar într-o situație extremă, iar aceasta poate fi evitată dacă vor fi luate măsuri la nivel local acolo unde situația evoluează dramatic. Trebuie revăzută strategia de testare, ar trebui combinate testele PCR cu cele rapide.

Ar trebui dată capacitatea DSP-ului și spitalelor să poată ține situația sub control. Viitorul guvern va trebui să câștige încrederea cetățenilor. Nu ar trebui să se impună carantinarea națională”, a adăugat Dacian Cioloș în legătură cu tema sanitară din dezbatere.

ADVERTISEMENT