Ce crede Dan Bittman despre pandemie: “Nu se moare de COVID, se vindecă de COVID”

Bogdan Solomon   
în HotNews
21/10/2020, 22:34
Ce crede Dan Bittman despre pandemie: “Nu se moare de COVID, se vindecă de COVID”
Dan Bittman este convins că în România „nu se moare de COVID”, ci, din contră, „se vindecă de COVID”. Sursa foto: Alexandru Busca

Bilanțul românilor răpuși de virusul SARS-COV-2 a depășit pragul critic de 6.000 și crește pe zi ce trece, în timp ce medicii își strigă disperarea și cer autorităților să ia măsuri urgente până nu e prea târziu. Ce înseamnă „prea târziu”? Situația în care vor fi obligați, din lipsă de locuri în spitalele pline ochi cu pacienți infectați, să aleagă între viață și moarte.

Cu toate acestea, încă există persoane care pun la îndoială efectele devastatoare ale bolii care duce încet, dar sigur spre colaps un sistem medical incapabil să îi facă față. Și nu vorbim despre orice persoane, ci despre reprezentanți de seamă ai artei care se arată revoltați că au fost condamnați în ultimele luni la statutul de „șomeri de lux”.

Un exemplu grăitor este Dan Bittman, solistul Holograf, care insistă în interviul acordat lui Mihai Gâdea în emisiunea sa de la Antena 3 că în România „nu se moare de COVID”.

Dan Bittman susține că în România „nu se moare de COVID”

În plus, îndrăgitul artist este convins că există tratamente eficiente și invocă cei peste 130.000 de pacienți care au fost declarați vindecați până în momentul de față. Totul, în timp ce autoritățile transmit cetățenilor, parcă la infinit, aceleași recomandări: distanțarea fizică, masca de protecție și spălatul pe mâini.

Foarte multe dintre aceste decese (n.r. provocate de COVID) sunt cu comorbidități. Provin dintr-o familie de intelectuali (medici, ingineri, profesori) și am avut în casă posibilitatea să aud lucruri legate de medicină. Nu mă erijez, Doamne ferește într-un specialist, dar bunicii mei mă puneau încă de mic să mă spăl pe mâini de fiecare dată când veneam de afară.

Întrebare pentru toată națiunea: Ce ați învățat în 9 luni în afară de spălatul pe mâini și măști? Cum se combate un virus despre care se spune că este letal? Din punctul meu de vedere există tratamente și toată lumea uită să spună că din 150.000 de îmbolnăviri, aproape 130.000 sunt vindecați.

Deci nu se moare de COVID, se vindecă de COVID. Revolta mea e că mi s-a luat dreptul la muncă. Le transmit guvernanților că sunt mai liberal decât au fost ei vreodată. Sarcina unui medic este să vindece omul, nu să-l țină în ATI, conectat la aparate și cu tot felul de tuburi, dacă nu merită să stea acolo.

Eu sunt șomer de lux de luni de zile, dar nu se mai poate să continuăm cu aceste măsuri aberante. Cine a organizat cel mai mare exod românesc? Sute de mii de oameni, cu desant aerian, cu avioane care așteptau pe aeroporturi, cu transport, cu autocare, să culegem sparanghelul nemțesc?

Cine a îndrăznit să facă treaba asta să apară acum și să spună că nu am dreptate. Trebuia Guvernul să-și dea demisia de atunci, nu acum. Cine a permis sutelor de mii de români care veneau de afară să intre în țară cu un buletin, cu o semnătură și se ducea fiecare în căsuța lui? Cine permite lucrurile acestea?

În momentul acela exista doar o carantinare verbală. Hai să venim în lumea reală. În cazul în care am fi fost 100.000 de îmbolnăviri atunci, când ni s-a spus că e grav, eram 100.000 de morți, ne luau cu șpaclul de pe stradă, că nu mai aveau unde să ne pună.

Și acum când se vorbește de 20-30.000 de testări, aș vrea să știu și eu unde se fac toate testele astea? Ar trebui să fie o coadă măcar de 1.000 de persoane la un spital în față. Unde sunt cozile? Viața combate aceste știri aberante. Eu ies, am ieșit și în timpul pandemiei, văd oameni, vorbesc cu ei, trebuia să avem sute de mii de cazuri la felul în care s-a gestionat această pandemie.

Un pericol există, persoanele cele mai vulnerabile sunt cele cu comorbidități. Nu spun că e o invenție sau o prostie, dar măsurile pe care le luăm sunt aberante, dar începeți să gândiți cu mințile voastre, nu vă mai lăsați influențați de povești care vin din Franța, Germania, Italia sau alte părți. Acolo nu moare nici dracu, pentru că știu să aibă grijă de ei și îi tratează. Hai să revenim puțin cu picioarele pe pământ ca popor”, a declarat Dan Bittman.

Închide ×