News

Ce dar de nuntă a primit soția lui Dominic Fritz de la părinții din China. Primarul din Timișoara câștigă de patru ori mai puțin decât consoarta lui

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, nu a făcut nuntă cu dar, în schimb aleasa lui a primit o donație consistentă din partea părinților săi.
24.09.2022 | 15:00
Ce dar de nunta a primit sotia lui Dominic Fritz de la parintii din China Primarul din Timisoara castiga de patru ori mai putin decat consoarta lui
Dominic Fritz s-a căsătorit anul trecut cu Yiran Lin, o chinezoaică angajată la ONU / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anul 2021 a fost unul al maturizării pentru Dominic Fritz (38 de ani), primarul municipiului Timișoara. Acesta s-a căsătorit și a devenit tată. Soția lui, Yiran Lin (37 de ani), este născută în China și lucrează pentru ONU.

Nuntă discretă pentru Dominic Fritz, primarul Timișoarei

Dominic Fritz și Yiran Lin s-au căsătorit în august 2021, în cadrul unei ceremonii restrânse care s-a petrecut la Timișoara.

ADVERTISEMENT

“De astăzi pe degetele acestea sunt inele. M-am căsătorit cu partenera mea Yiran Lin. Sunt norocos și recunoscător pentru iubirea și sprijinul ei necondiționat, și că și-a găsit locul, cu mine, la Timișoara”, a scris Dominic Fritz pe contul lui de socializare, imediat după nuntă.

Relația dintre cei doi dura de ceva vreme, primarul USR fiind văzut alături de partenera lui încă din 2020, la momentul anunțării rezultatelor la alegerile locale, încheiate cu o victorie pentru Fritz.

ADVERTISEMENT

Dominic Fritz a venit cu terenul, Yiran Lin cu vila

Momentul în care aceștia au ales să-și întemeieze o familie nu era întâmplător: la două luni după nuntă, cei doi urmau să devină părinți.

După atâtea schimbări, a crescut și nevoia de spațiu locativ. Așa se face că în 2021, Dominic Fritz s-a ales cu un teren intravilan în Timișoara, în suprafață de 732 mp (contract de donație + contract de vânzare cumpărare).

ADVERTISEMENT

În paralel, Yiran Lin a achiziționat, înainte de căsătorie, o casă de 180 mp în Timișoara. Aceasta îi aparține femeii în proporție de 100%.

Anterior, Dominic Fritz deținea o casă de 63 mp și un teren de 50 mp, cumpărate de actualul primar în 2015.

ADVERTISEMENT

Socrii din China au făcut o donație de 83.000 de euro

Nunta lui Dominic Fritz cu Yiran Lin a fost una fără dar, conform informațiilor pe care edilul le-a trecut în declarația de avere de pe anul fiscal 2021. Totuși, în dreptul soției, apare o donație pe care noua doamnă Fritz a primit-o de la părinții din China. Este vorba de 83.000 de euro, sumă pe care aceasta a investit-o, probabil în noul imobil. Familia Fritz nu a făcut niciun credit pentru cumpărarea imobilului, iar în conturile bancare, ei au, cumulat, aproximativ 50.000 de euro.

În 2021, Dominic Fritz a câștigat 165.116 lei din indemnizația de primar și 393 euro din acțiunile pe care le deține la companii internaționale. De partea cealaltă, Yiran Lin a câștigat cam de 4 ori mai mult: 132.248 dolari, de la ONU.

Soția primarului și-a mutat jobul la Geneva

Yiran Lin lucrează de trei ani și jumătate ca ”Humanitarian Affairs Officer” la Organizația Națiunilor Unite. Din mai 2019 până în iunie 2022, ea a activat pentru această organizație în Republica Centrafricană, iar din iulie s-a mutat la Geneva.

Înainte de asta, ea a lucrat pentru Crucea Roșie franceză, într-o misiune în Erbil, Irak, pentru organizația Solidarites International (în Congo și Haiti), iar în perioada 2007-2009 a lucrat la Paris, pentru diverse companii și ONG-uri.

Soția lui Dominic Fritz este născută în provincia Tianjin, China, și este absolventă al unei facultății de afaceri internaționale la Universitatea Fudan (China). Ulterior, ea și-a continuat studiile cu un master în sănătate publică la London School of Hygiene and Tropical Medicine și unul în relații internaționale la Institutul Sciences Po din Franța.

ADVERTISEMENT
Tags: