Sport

Florinel Coman și Tavi Popescu, ambii titulari în FC Argeș – FCSB așa cum a informat Fanatik. Ce așezare tactică a ales Gigi Becali. Update exclusiv

Vicecampioana României are probleme de lot pentru meciul FC Argeș - FCSB, iar FANATIK a aflat că Gigi Becali îi vrea pe Florinel Coman și Tavi Popescu titulari în benzi.
26.02.2023 | 19:12
Florinel Coman si Tavi Popescu ambii titulari in FC Arges  FCSB asa cum a informat Fanatik Ce asezare tactica a ales Gigi Becali Update exclusiv
Vicecampioana României are probleme de lot pentru meciul FC Argeș - FCSB, iar FANATIK a aflat că Florinel Coman și Tavi Popescu vor începe ca titulari în benzi. Sursăp foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
26-02-2023
17:16

Coman și Tavi Popescu joacă în benzi

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, FCSB va începe meciul cu FC Argeș avându-i pe Florinel Coman și Octavian Popescu în atac pe cele două benzi.

 

Gigi Becali a decis ca Florinel Coman să joace în dreapta, iar Tavi Popescu în stânga, în timp ce în centru va fi folosit Andrea Compagno. Alegerea celor două aripi a venit după ce David Miculescu și Andrei Cordea au luat cartonașe galbene în etapa trecută și sunt suspendați.

O altă variantă pentru unul dintre posturile de extremă era și Deian Sorescu, însă ”roș-albaștrii” au preferat să-l păstreze în poziția de fundaș dreapta.

Cei doi ar urma să joace pe flancuri în linia de atac, după ce Andrei Cordea și David Miculescu au primit cartonașe galbene în partida cu Universitatea Craiova, din etapa precedentă, și sunt suspendați pentru jocul de la Pitești.

Florinel Coman și Tavi Popescu vor fi titulari în FC Argeș – FCSB

În aceste condiții, au existat multe discuții legate de formula pe care o va alege Gigi Becali în atac pentru întâlnirea FC Argeș – FCSB, din etapa a 27-a din SuperLiga, care se va desfășura duminică, 26 februarie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că alegerile ”roș-albaștrilor” pentru posturile de pe flancuri din ofensivă sunt Florinel Coman și Tavi Popescu. Cel mai probabil, primul va juca pe poziția sa obișnuită în banda stângă, în timp ce puștiul minune va merge în dreapta, postul descoperit pentru acest meci.

Octavian Popescu va fi cel mai probabil jucătorul care va fi trimis în banda dreaptă și pentru că tânărul fotbalist a arătat că se poate adapta foarte ușor pe orice post. La fel s-a întâmplat și la meciul împotriva Craiovei, când el a evoluat inter în absența lui Dariu Olaru.

ADVERTISEMENT

Căpitanul FCSB-ului va reveni după suspendarea care l-a ținut în afara terenului la derby-ul cu Universitatea, astfel că Octavian Popescu va putea fi urcat din nou în linia ofensivă, chiar dacă de această dată pe partea dreaptă.

Sorescu va rămâne fundaș dreapta

O altă variantă viabilă pentru FCSB era urcarea lui Deian Sorescu mai sus în banda dreaptă și folosirea lui Valentin Crețu pe poziția de fundaș dreapta. Era o opțiune pe care jucătorul venit în această iarnă și-ar fi dorit-o.

ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii cu Universitatea Craiova, Sorescu i-a transmis un mesaj clar lui Gigi Becali că i-ar plăcea să joace mai avansat, deși finanțatorul ”roș-albaștrilor” l-a transferat strict pentru poziția de fundaș și l-a criticat pentru primele sale evoluții.

”Nu m-a deranjat că am fost înlocuit la meciurile precedente, e normal când schimbi echipa. E alt sistem, ai alte planuri. Era normal să am nevoie de timp să mă acomodez. Am altă poziție și e normal să nu dau randamentul de la Dinamo. Acolo aveam șansa de a marca. Aici joc pe o poziție care îmi place și încerc să aduc un plus echipei”, declara Sorescu.

ADVERTISEMENT

Doar că Gigi Becali a decis ca acesta să rămână fundaș dreapta, lucru confirmat și de antrenorul cu licență de la FCSB, Leo Strizu. Acesta a ținut să precizeze în conferința de presă premergătoare întâlnirii cu FC Argeș că Sorescu nu va juca extremă dreapta.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul FC Argeș – FCSB

ADVERTISEMENT