News

Ce decizie a luat Poliția după ce s-a închis o stație GPL a firmei Flagas SRL. Motivul pentru care patronul Ionuț Doldurea a fost amendat

Ionuț Doldurea, patronul Flagas SRL, firma cere deține stația GPL de la Crevedia, a contestat în instanță un proces verbal de contravenție.
03.06.2024 | 13:21
Ce decizie a luat Politia dupa ce sa inchis o statie GPL a firmei Flagas SRL Motivul pentru care patronul Ionut Doldurea a fost amendat
Ionuț Doldurea este unul din cei doi asociați ai firmei Flagas SRL, cea care deținea stația GPL de la Crevedia. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, Inquam photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ionuț Doldurea, patronul firmei Flagas SRL, care deține stația GPL de la Crevedia la care a avut loc explozia din 26 august 2023, în urma căreia au decedat șase persoane și au fost rănite peste 50, se află în arest la domiciliu de la finalul lui noiembrie 2023. În aceeași situație se află și partenerul său de la Flagas, Cosmin Stângă.

Procesul verbal a fost întocmit de IPJ Iași

Cei doi au fost plasați în arest preventiv după producerea tragediei. Pe 7 mai 2024, Doldurea și Stângă au depus plângere penală împotriva a trei comandanţi ai intervenţiei de la Crevedia, cu expertiză ca pompieri. Flagas SRL şi patronii acesteia îi acuză pe pompierii care au coordonat intervenţia de săvârşirea infracţiunilor de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, patronii Flagas SRL îi mai acuză de neglijenţă în serviciu,  neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Între timp, Ionuț Doldurea a mai fost implicat într-un dosar.

Conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, Ionuț Doldurea are calitatea de petent într-un dosar înregistrat pe 10 noiembrie 2023 la Judecătoria Buftea, obiectul acestuia fiind „plângere contravențională”. Intimat figurează Inspectoratul de Poliție al Județului Iași – Secția 5 de Poliție.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un proces verbal întocmit pe 17 septembrie 2023, în legătură cu sistemul video instalat la unul din cele cinci puncte de lucru pe care Flagas SRL le are în județul Iași. Ionuț Doldurea, care deține 51% din părțile sociale ale firmei, a contestat procesul-verbal în instanță. La data înregistrării acestui dosar, Ionuț Doldurea se afla plasat în arest preventiv.

Ionuț Doldurea a susținut că nu deţinea calitatea de administrator al societăţii

La primul termen al dosarului, din 2 aprilie 2024, reprezentantul convenţional al petentului Ionuț Doldurea a solicitat încuviinţarea probei cu înscrisuri şi a depus la dosarul cauzei adresa prin care s-a înaintat analiza de risc către IPJ Iași şi raportul de evaluare. Instanţa a arătat că va încuviinţa pentru părţi proba cu înscrisurile existente la dosarul cauzei, considerând-o pertinentă, concludentă şi utilă soluţionării cauzei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentantul convenţional al lui Ionuț Doldurea a solicitat admiterea acţiunii aşa cum a fost formulată. În ceea ce priveşte nelegalitatea procesului verbal, acesta a arătat că a susţinut şi probat prin înscrisuri faptul că, la momentul săvârşirii pretinsei contravenţii, Ionuț Doldurea nu deţinea calitatea de administrator al societăţii şi implicit de contravenient.

În instanță s-a menționat că această prerogativă a fost delegată directorului executiv. Cât priveşte netemeinicia procesului – verbal, reprezentantul lui Ionuț Doldurea a precizat faptul că în cuprinsul procesului – verbal din data de 15.09.2023 s-au reţinut aspecte de fapt contrare celor prezentate în cadrul procesului – verbal prin care s-a dispus aplicarea sancţiunii.

ADVERTISEMENT

Instanța a respins plângerea lui Ionuț Doldurea

Astfel, ca urmare a verificărilor efectuate, “s-a constatat că sub sistemul de televiziune ar fi în componenţa sa două camere video, care au calitate bună şi se arhivează pe o perioadă de 20 de zile. La locaţia respectivă, punctul de lucru a fost închis, activitatea a fost practic sistată încă din data de 14.09.2023, procesul – verbal de control fiind întocmit la data de 15.09.2023”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

În raport de această chestiune, reprezentantul lui Ionuț Doldurea a solicitat, în subsidiar, înlocuirea pedepsei cu cea a avertismentului. De atunci, s-a amânat pronunțarea unei hotărâri la termenele din 16 aprilie, 23 aprilie și 7 mai 2024. Pe 23 mai 2024, Judecătoria Buftea a respins plângerea contravenţională formulată de Ionuț Doldurea, ca neîntemeiată. Prin urmare, instanța a menţinut procesul verbal ca legal şi temeinic întocmit.

Ionuț Doldurea are drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Buftea. Flagas SRL a mai primit o amendă în iulie 2022, de 100.000 lei, în urma unui control efectuat de Direcția vamală Brașov la o stație GPL din municipiul Brașov. Pe 24 iulie, Flagas SRL a avut câștig de cauză, dar Direcția vamală a formulat apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Brașov, fiind înregistrat pe 22 februarie 2024.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”