News

Ce decizie a primit soția lui Dan Barna de la ANAF. Olguța Totolici este șef de departament la o companie importantă

Soția lui Dan Barna, Olguța, i-a dăruit un băiețel fostului vicepremier, în august 2021. Partenera de viață a politicianului a primit recent, la adresa unde figurează cu domicilul fiscal, o înștiințare de la ANAF.
18.04.2022 | 12:52
Ce decizie a primit sotia lui Dan Barna de la ANAF Olguta Totolici este sef de departament la o companie importanta
Soția lui Dan Barna, Olguța Totolici, lucrează într-o companie importantă
ADVERTISEMENT

Dan Barna este unul dintre cei mai reprezentativi lideri ai USR, partid al cărui președinte a fost între 2017 și 2021. Toamna trecută, Barna a pierdut alegerile din USR PLUS în fața lui Dacian Cioloș, care a fost, până de curând, noul președinte al formațiunii. Devenit tată în august anul trecut, Dan Barna este căsătorit cu Olguța Totolici, angajată într-o funcție importantă în cadrul OMV Petrom.

Dan Barna ar putea fi cercetat pentru achizițiile de doze de vaccin

Dan Barna a fost vicepremier între 23 decembrie 2020 și 7 septembrie 2021, în timpul pandemiei de coronavirus. Zilele trecute, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut că Dan Barna, în calitate de vicepremier, și Vlad Voiculescu, în calitate de ministru al Sănătății, ar trebui să fie anchetați pentru că, în timpul stării de alertă, s-au comandat suplimentar 40 de milioane de doze de vaccin, care au costat 730 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

”Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România. Ştiţi care este costul acestor 40 de milioane de doze de vaccin? 730 de milioane de euro. Vreau şi eu să explice aceşti oameni, şi în faţa dumneavoastră şi în faţa procurorilor, cum au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin”, a mai afirmat președintele PSD.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ultimii ani au fost tensionați pentru Dan Barna pe scena politică, viața de familie i-au adus liniștea și împlinirea, mai ales că, în august 2021, soția sa, Olguța Totolici, i-a dăruit un băiețel. ”10 august si cea mai dorită notă de 10 pe care am primit-o vreodată. Această binecuvântare a venit astăzi în familia noastră”, a scris atunci Dan Barna pe Facebook.

Dan Barna și-a reproșat că acordă prea puțin timp familiei

Partenera de viață a lui Dan Barna este angajată la OMV Petrom, unde ocupă funcția de ”Head of Reward & Respect Labour Litigation Department”. Conform declarației de avere completate de Dan Barna, Olguța Totolici încasează un venit anual de 348.854 de lei, adică 29.071 lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Soția lui Barna a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București, în 2004, apoi a luat două mastere în Franța, din care unul la Sorbona. Apoi, Olguța Totolici și-a completat studiile cu un doctorat în dreptul muncii la Universitatea Titulescu, urmat de un master la Școala Națională de Studii Politice din București și de un MBA la Universitatea Hull, din Anglia.

De-a lungul timpului, soția lui Dan Barna s-a specializat ca jurist în domeniul fondurilor europene. “Soţia mea este un om grozav şi, din păcate, aloc puţin timp, prea puţin timp familiei şi ăsta este un lucru pe care mă tot chinui să-l repar”, a declarat Dan Barna într-un interviu.

ADVERTISEMENT

Soția lui Dan Barna este debitor la Administraţia Sector 3 a Finanţelor Publice

Familia Barna locuiește într-un apartament din București, dar mai are două la Sibiu, după cum reiese din declarația de avere a politicianului. La adresa din București, care este și domiciliul fiscal al Olguțăi Totolici, aceasta a primit, conform FANATIK, pe 14 februarie 2022, o ”decizie de calcul accesorii”, emisă de ANAF-Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice București-Administraţia Sector 3 a Finanţelor Publice.

Accesoriile reprezintă sume de plată datorate neachitării în termenul legal al debitelor, reprezentând dobânzi sau penalități de întârziere. Decizia pe numele Olguței Totolici a fost emisă prima oară de ANAF, conform documentului consultat de FANATIK,  pe 31 decembrie 2019.

Apoi, conform legii, decizia referitoare la obligaţiile de plată accesorii pentru debitorul care are calitatea de contribuabil se emite prin aplicaţiile informatice, după 180 de zile de la ultima emitere sau de la data la care au fost înregistrate obligaţii fiscale principale restante. Olguța Totolici a mai fost informată că actul administrativ fiscal poate fi consultat la sediul organului fiscal emitent.

ADVERTISEMENT