News

Ce decizie au luat americanii la o zi după ce și-au retras navele din Marea Neagră. Ce se întâmplă cu cel mai important portavion

Americanii au luat o decizie cu privire la cel mai important portavion, la o zi după ce și-au retras navele din Marea Neagră. Acesta rămâne în Marea Mediterană
01.04.2022 | 10:05
Ce decizie au luat americanii la o zi dupa ce siau retras navele din Marea Neagra Ce se intampla cu cel mai important portavion
Portavionul USS Harry S. Truman rămâne în Marea Mediterană. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La o zi după ce Marina Statelor Unite ale Americii a luat decizia de a-și retrage navele din Marea Neagră, americanii au hotărât ce se va întâmpla cu cel mai important portavion. Acesta va rămâne în Marea Mediterană.

Ce se întâmplă cu cel mai important portavion al americanilor

Pentagonul a anunțat cu o zi în urmă că americanii și-au retras navele din Marea Neagră. În prima zi a lunii aprilie, noi informații au fost transmise de SUA cu privire la cel mai important portavion. Acesta va rămâne în Marea Mediterană.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor oficiali din domeniul apărării, decizia a fost luată în condițiile în care războiul între Rusia și Ucraina continuă.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat un plan de prelungire a prezenţei portavionului USS Harry S. Truman în Marea Mediterană până la sfârşitul verii.

ADVERTISEMENT

Avioanele portavionului participă la eforturile SUA şi NATO de a consolida flancul de Est al NATO. Portavionul a fost mutat de pe coasta de est a SUA în decembrie, iar acum este posibil să rămână în regiune până în august, potrivit unuia dintre oficiali.

Americanii și-au retras navele din Marea Neagră

În ultima zi a lunii martie, Pentagonul a anunțat că Statele Unite și-au retras navele din Marea Neagră, din cauza situației din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, decizia a fost luată prin prisma intereselor de securitate națională.

“Mutăm navele și în și din Marea Neagră în mod obișnuit. Asta nu e neobișnuit. Adică nu le ținem permanent în Marea Neagră. Dar noi absolut le-am mutat în și în afară după cum este necesar.

ADVERTISEMENT

Și s-a considerat o decizie prudentă de a face acest lucru pe măsură ce continuăm să vedem că o invazie este mai iminentă, pentru a spune foarte clar tuturor că Statele Unite nu sunt interesate să forțeze un conflict printr-o decizie de postură pe care o luăm.

Deci a fost un lucru prudent de făcut la vremea respectivă și nu am nimic de anunțat dacă și când navele americane se vor întoarce în Marea Neagră.

Urmărim și monitorizăm acest lucru în fiecare zi și vom lua cele mai bune decizii în funcție de ceea ce este în interesul securității noastre naționale și al aliaților și partenerilor noștri”, a declarat John Kirby, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT
Tags: