News

Ce decizie au luat magazinele din Timiș după ce oamenii s-au speriat de criza alimentară! De ce au limitat cumpărăturile

Ce decizie au luat magazinele din Timiș după ce oamenii s-au speriat de criza alimentară și au luat cu asalt raioanele
07.11.2021 | 21:49
Ce decizie au luat magazinele din Timis dupa ce oamenii sau speriat de criza alimentara De ce au limitat cumparaturile
ADVERTISEMENT

Românii suflă în iaurt chiar și atunci când nu este cazul. Ca atare acum s-au speriat de anunțul făcut de guvernul chinez. Autoritățile de la Beijing i-au sfătuit pe oameni să-și facă un stoc de alimente de bază.

Chinezii se tem de apariția temporară a unei crize alimentare. Panica chinezilor a fost suficientă pentru ca mai mulți români să ia acum cu asalt magazinele

ADVERTISEMENT

Ce decizie au luat magazinele din Timiș după ce oamenii s-au speriat de criza alimentară din China!

Mulți dintre cei veniți la cumpărături s-au bazat pe alimente mai puțin perisabile, alimente pe care le-au achiziționat în cantități serioase. Bucuroși de vânzarea pe care o aveau managerii de magazine au înțeles în cele din urmă ce se petrece.

Aceștia n-au mai ezitat și au decis în cele din urmă limitarea cumpărăturilor pentru produsele de bază.

ADVERTISEMENT

Așa a apărut, potrivit opiniatimișoarei, pe ușa de intrare a unui supermarket din Deta un afiș prin care clienții erau înștiințați de raționalizare

Mai exact, uleiul și zahărul se vând acum doar în limita a 6 litri, respectiv 5 kilograme, de persoană. Nimic în plus, nimic mai mult, indiferent de situație.

ADVERTISEMENT

„Din dorinta de a asigura produse de baza tuturor clientilor nostri, limitam achizitia acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal”, era scris pe afișul pe care era desenată și o sticlă de ulei.

De asemenea, pe cel de-al doilea afiș, trona ilustrată o pungă de zahăr. Alături se afla un text asemănător prin care se atrăgea atenția că se puteau cumpăra pe un bon strict 5 kilograme.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că guvernul României nu a transmis nicio informație oficială legată de o posibilă penurie de alimente în Europa. Și nici autoritățile din alte țări nu au făcut acest lucru.

Singurul loc unde oamenii au fost sfătuiți să cumpere mai mult a fost China. Ministerul Comerțului de la Beijing îndemna gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență.

Apropierea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, din luna februarie anul viitor a făcut ca regimul să se teamă de un nou val epidemiologic. Drept pentru care au fost luate în ultimele săptămâni măsuri radicale în urma apariției unor focare sporadice de COVID-19

ADVERTISEMENT