News

Ce decizie de ultim moment ar fi luat Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei din Baia de Aramă

04.07.2019 | 16:02
Ce decizie de ultim moment ar fi luat Gabriel Sacarin tatal adoptiv al Sorinei din Baia de Arama

Cazul Sorinei din Baia de Aramă, fetița care a fost luată cu forța de mascați din casa asistentei maternale, este foarte mediatizat zilele acestea și oamenii stau cu sufletul la gură să vadă ce se mai întâmplă cu copila. Se pare că tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, a părăsit țara alături de fiul său.

Tatăl adoptivei al Sorinei a plecat din țară

Familia Săcărin a adoptat o fetiță din Baia de Aramă, dar judecătorii le-au interzis acestora să plece din țară. Pașaportul Sorinei a fost reținut de autorități, iar familia adoptivă a fost nevoită să mai stea în România până la finalizarea procedurilor de adopție. Se pare că acum Gabriel Săcărin și fiul său au plecat în Statele Unite ale Americii, iar soția sa a rămas în țară.

Sorina, fetița de 8 ani, a fost ridicată cu forța din casa asistentei maternale din Baia de Aramă, județul Mehedinți, de o judecătoare din Craiova, Maria Pițurcă. Judecătoarea a plecat acasă la asistenta maternală împreună cu zeci de mascați după ce femeia care a crescut-o pe copilă încă de la 1 an și două luni a refuzat să o dea familiei din SUA.

Gabriel Săcărin a fost audiat ieri, 3 iulie, la SIIJ. Familia adoptivă a Sorinei a depus plângeri penale împotriva procurorului general Bogdan Licu și a procuroarei Mihaela Iorga Moraru. Astăzi presa a scris că tatăl adoptiv al Sorinei a părăsit țara alături de fiul său. Soția sa, Ramona Săcărin, a rămas aici până când instanțele vor pronunța o sentință în acest caz și va putea părăsi, astfel, teritoriul României.

Gabriel Săcărin tatăl adoptiv al Sorinei a plecat în SUA
Gabriel Săcărin tatăl adoptiv al Sorinei a plecat în SUA împreună cu fiul său. Soția sa a rămas aici alături de Sorina. Sursa foto: romaniatv.net

Cazul Sorinei, un caz controversat

Asistenta maternală Mariana Șărămat a depus în repetate rânduri cereri de adopție pentru copila de 8 ani. Dar se pare că de fiecare dată aceeași familie Șărămat retrăgea cererile! În anul 2014, asistenta maternală a adoptat o fetiță care acum are 13 ani. Femeia are în grijă 9 copii și nu a fost de acord să o dea familiei adoptive pe Sorina pe motiv că ar avea prioritate pentru adopție.

În presă au apărut informații conform cărora Sorina a fost neglijată de asistenta maternală și a fost internată de mai multe ori la spital, fiind diagnosticată cu malnutriție sau pneumonie. „Atâta timp cât Sorina a fost «îngrijită» de doamna Șărămăt, din 2012, conform fișei medicale, numai în ultimii ani, fetița a fost internată de 3 ori în spital cu diagnosticul de malnutriție, giardia și pneumonie, în octombrie 2015, mai 2017, februarie 2018, ceea ce implică în mod evident o lipsă de preocupare gravă pentru alimentația, igiena și îngrijirea minorei. Nu este suficient să constate că minora este frumos îmbrăcată și stă într-o casă frumoasă, atâta timp cât este malnutrită, cât nu este spălată și îmbrăcată corespunzător, ca să nu se îmbolnăvească”, a transmis familia adoptivă.

 

Tags: