ADVERTISEMENT
News

Ce decizie de ultimă oră au luat autoritățile din Sibiu! Rata de infectare a scăzut

Autor: Alexandru Năstase | 02.01.2021 | 22:21
Ce decizie de ultimă oră au luat autoritățile din Sibiu! Rata de infectare a scăzut
Vești bune pentru sibieni. Sursa foto - hepta.ro

FANATIK îți spune ce decizie de ultimă oră au luat autoritățile din Sibiu! Concret, restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacole şi cele de jocuri de noroc din oraș s-au deschis în limita a 30% din locuri.

ADVERTISEMENT

S-a luat această decizie după ce rata de infectare din oraş a ajuns la 2,17 la mie. În judeţ mai sunt 18 localităţi unde rata de infectare depăşeşte 3 la mie.

De remarcat că cea mai mare incidenţă estre în oraşul Miercurea Sibiului, respectiv 6,05. Autorităţile din Sibiu au actualizat lista localităţilor în funcţie de incidenţa cumulată în ultimele 14 zile.

ADVERTISEMENT

Decizia luată de autoritățile din Sibiu!

Municipiul Sibiu, oraş care a fost chiar şi în carantină pentru patru săptămâni, a ajuns la incidenţa cumulată de 2,17 la mie.

Din acest motiv ”organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie specificat că pentru o perioada de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00.

În plus, ”pentru o perioada de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului”.

ADVERTISEMENT

Măsurile sunt valabile deocamdată până în 15 ianuarie. Totodată, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, la Sibiu, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început deja în ultima zi a anului, la Spitalul Judeţean.

“Îi îndemn pe cei care fac parte din categoria lucrătorilor din domeniul sanitar şi social, cărora li se adresează această primă etapă a campaniei, să se vaccineze”, a afirmat Turcan.

ADVERTISEMENT

“Ca membru al Guvernului, ca fost vicepremier al României implicat în toate eforturile de combatere a pandemiei, îi îndemn pe cei care fac parte din categoria lucrătorilor din domeniul sanitar şi social, cărora li se adresează această primă etapă a campaniei, să se vaccineze”, a postat Raluca Turcan pe Facebook.

Ea a menţionat că, la Sibiu, campania de vaccinare va începe la Spitalul Judeţean şi va continua cu Spitalul de Pediatrie şi cel Militar.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!