Fotbal intern

Edi Iordănescu, despre clauza de reziliere cu CFR Cluj: “Cea mai mare din istorie”

25.07.2018 | 21:31
Edi Iordanescu despre clauza de reziliere cu CFR Cluj Cea mai mare din istorie

Ce declara Edi Iordănescu despre clauza de reziliere cu CFR Cluj. Antrenorul de 40 de ani a fost demis de conducerea clubului din Gruia după doar trei meciuri. Înfrângerea din meciul cu Malmo, scor 0-1, din turul doi preliminar din Liga Campionilor, i-a făcut pe oficialii clubului să-l demită.

Edi Iordănescu a dat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK după Supercupa României, trofeu câştigat de CFR Cluj în faţa lui U Craiova, scor 1-0. Tehnicianul de 40 de ani a vorbit despre clauza pe care o are la formaţia din Gruia şi cum au decurs negocierile“Am o clauză care nu condiționează îndeplinirea obiectivelor, e o clauză unilaterală cu care pot lua titlul și să înceteze contractul, dar și invers. Nu-mi cereți cifre, nu pot să dau, dar e o clauză foarte mare, nu știu dacă cineva a mai avut o astfel de clauză în România! Și eu dacă vreau să plec, și ei dacă vor să mă dea afară… Peste tot pe unde am fost am avut o clauză de reziliere fără de care eu nu am acceptat să lucrez. Consider că îmi oferă mie timp și liniște pentru a munci și în cazul în care clubul nu mai este mulțumit de activitatea mea, am un statut, am un nume pe care încerc să îl construiesc, nu numai intern, ci și internațional, și nu te poate chema într-o zi să-ți spună „Mulțumim pentru tot”, ne strângem mâna și „La revedere”. E vorba de numele tău, de statutul tău, de reputația ta. Chiar și la Liga a III-a am avut o clauză mare de reziliere unilaterală a contractului”, a declarat Edi Iordănescu pentru FANATIK.

Ce declara Edi Iordănescu despre clauza de reziliere cu CFR Cluj

Ce declara Edi Iordănescu despre clauza de reziliere cu CFR Cluj. “Eu m-am dus cu lecția învățată la fiecare negociere, cu dosarul după mine, cu toate doleanțele, informațiile, cu tot ce vreau, ce sunt dispus să accept, ce nu. Au fost discuții foarte complexe. Eu cred că în felul ăsta ambele părți au dat dovadă de profesionalism. Nu ne-am aruncat nici eu ca antrenor, nici ei ca și conducere și au fost etape normale ale unei negocieri sănătoase. Recunosc că m-am dus în cap cu o cifră, adică mult sub această sumă să nu accept clauza, însă ce a propus clubul a fost mult mai mult decât eram eu pregătit să accept, ceva imens pentru mine, a fost cel mai solid semn de încredere. Clauza e de ambele părți… Unilaterală. De ambele părți. Și am întrebat la momentul respectiv de ce se dorește acea clauză atât de mare în ceea ce mă privește și răspunsul a fost „Pentru că noi credem foarte tare în tine și nu ne dorim ca după un an de zile să te pierdem. Nu pot vorbi în numele conducerii. Dar Dan Petrescu a avut o sumă foarte mare din ce știu. Și totuși a plecat! Pentru mine, cum v-am spus, l-am interpretat ca un semn de încredere. De ambele părți. Îmi place să cred despre mine că sunt statornic, că mă atașez de locuri. Chiar dacă nu am reușit peste tot să-mi duc contractul la final”, a mai precizat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu a oferit un interviu eveniment în revista FANATIK, apărută în luna iulie, în care a povestit, printre altele, cum a fost la un pas de moarte şi cine este omul din conducere care l-a impresionat cel mai mult când a semnat cu CFR Cluj.