Fotbal intern

FC Dinamo va purta “câinii” în piept! Cine are palmaresul glorios

Echipa lui Ionuţ Negoiţă o ia pe urmele formaţiei patronate de Gigi Becali. În urmă cu trei ani, Ministerul Apărării obliga echipa finanţată de latifundiarul din Pipera să-şi schimbe...
16.08.2017 | 12:02
FC Dinamo va purta cainii in piept Cine are palmaresul glorios

Echipa lui Ionuţ Negoiţă o ia pe urmele formaţiei patronate de Gigi Becali. În urmă cu trei ani, Ministerul Apărării obliga echipa finanţată de latifundiarul din Pipera să-şi schimbe denumirea din Steaua în FCSB. Acum a venit rândul lui Dinamo să aibă probleme asemănătoare cu marea rivala din Liga 1 Betano.

În primăvara lui 2013, Ionuţ Negoiţă cumpăra acţiunile deţinute de Nicolae Badea, însă în toată această tranzacţie nu au intrat sigla şi palmaresul echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare. În urmă cu mai puţin de un an, societatea lui Nicolae Badea care deţine sigla şi palmaresul echipei Dinamo trimitea o notificare către Ionuţ Negoiţă. “Cu privire la marca figurativă Dinamo, vă solicităm să încetaţi utilizarea neautorizată a acesteia în orice utilizare publică sau activitate comercială, se arăta într-unul dintre documentele trimise de societatea lui Nicolae Badea. FANATIK.RO a aflat că noua echipă a lui Nicolae Badea va avea sigla “câinilor” pe piept în Liga 4, acolo unde se va duela cu CSA Steaua şi Rapid.

Notificare a venit pe fondul deciziei Tribunalului Bucureşti de a institui un sechestru asigurator asupra acţiunilor deţinute de Ionuţ Negoiţă la Dinamo, în baza unei datorii de două milioane de euro pe care patronul Rin o are la fostul acţionar majoritar al lui Dinamo, Nicolae Badea.

În iulie 2017, Marius Bacria, reprezentantul lui Nicolae Badea, vorbea de faptul că actuala formaţie deţinută de Ionuţ Negoiţă nu are drept de folosinţă asupra stadionului, bazei de antrenament, practic anunţând că patronul hotelului RIN nu deţine nimic din Dinamo. “Nu ai sediu de club, nu ai bază de antrenament, nu ai autocare, ai jucătorii pe care îi ai, nu ai siglă, palmares,  nu ai stadion, atunci cine o să cumpere acţiunile de la Ionuţ Negoiţă? O să fie o mare înghesuială. Să fim serioşi”, declara Marius Bacria pentru o televiziune de sport.

Gigi Becali, patronul lui FCSB, aflat şi el într-o situaţie asemănătoare cu Ionuţ Negoiţă vobea despre situaţia echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare. Latifundiarul din Pipera confirma faptul că palmaresul şi istoria lui Dinamo se află la Nicolae Badea. “Mă doare sufletul că în ţara mea se întâmplă asta. Păi, cum adică, ia omul echipa, o scoate din groapă, bagă milioane de euro, şi apoi îi spuneţi că nu are nimic. Păi, ce face Badea cu istoria şi cu palmaresul? Că a dus Dinamo în ruină! A lăsat clubul cu datorii de 20 de milioane de euro”, declara Gigi Becali pentru o televiziune de sport.

În noiembrie 2016, Nicolae Badea declara că toate drepturile de folosinţă sunt deţinute de societatea sa. “Ştiu că există această situaţie. Ştiu că la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare se vând tricouri sub diverse brand-uri. Acela a fost mereu magazinul FC-ului, nu al celor de la Dinamo 1948. Se pot vinde produse de orice fel: Nike, Puma. Se comercializează echipament sportiv de orice fel. Toate drepturile sunt ale FC CS Dinamo”.

18 titluri de campionă a României are Dinamo Bucureşti

13 Cupe ale României deţine Dinamo Bucureşti

2 Supercupe ale României are Dinamo Bucureşti

1 Cupă a Ligii a câştigat Dinamo Bucureşti