News

Ce devine obligatoriu din 15 mai. Anunțul de ultim moment al președintelui Iohannis

12.05.2020 | 17:24
Ce devine obligatoriu din 15 mai Anuntul de ultim moment al presedintelui Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă în care a reafirmat trecerea de vineri la starea de alertă și a anunțat ce devine obligatoriu din 15 mai
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă în care a reafirmat trecerea de vineri la starea de alertă și a anunțat ce devine obligatoriu din 15 mai.

Ce devine obligatoriu din 15 mai

Klaus Iohannis a declarat că românii vor putea beneficia de ridicarea anumitor măsuri restrictive începțnd de vineri, dar în același timp a precizat și ce devine obligatoriu din 15 mai.

ADVERTISEMENT

”Primul lucru, devine obligatoriu portul măștii, care acoperă gura și nasul în spații interioare”, a spus președintele în declarația de presă susținută după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și o serie de miniștri.

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora! ⤵

Posted by Fanatik.ro on Tuesday, 12 May 2020

”Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane, asta însemnând distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie”, a mai menționat Iohannis.

ADVERTISEMENT

Va intra starea de alertă în vigoare abia de luni?

Președintele a mai anunțat că este interzisă deplasarea în afara localității, cu excepția celor care merg la serviciu, pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale cum ar fi mersul cu bicicleta.

”Când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane, din comunele de lângă București mulți vin și se întorc la serviciu, pentru aceste deplasări nu va fi nevoie de declarație”, a continuat Iohannis.

ADVERTISEMENT

Există o posibilitatea ca odată cu încetarea stării de urgență din 15 mai, românii să aibă un weekend fără reguli, deoarece starea de alertă ar putea intra în vigoare abia de luni.

Primarul Gabriela Firea a anunțat că începând cu 15 mai se vor redeschide toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, dar și cimitirele din București.

ADVERTISEMENT

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România cere autorităţilor renunţarea la Evalurea Naţională şi Bacalaureat. AGIRo vine cu argumentul spunând că de ce viitorii medici, profesori își pot lua diploma prin examen online, iar pentru copiii de 13 și 17 ani examenele trebuie organizate în școli.

ADVERTISEMENT