Sport

Ce dezavantaj are România la turneul preolimpic de la Podgorica. Detaliul care poate face diferența

19.03.2021 | 19:43
Ce dezavantaj are Romania la turneul preolimpic de la Podgorica Detaliul care poate face diferenta
ADVERTISEMENT

România are un dezavantaj important față de Norvegia și Muntenegru, adversarele de la turneul preolimpic de la Podgorica, și care la final poate face diferența.

Naționala antrenată de Adi Vasile va lupta împotriva Norvegiei și a naționalei din Muntenegru pentru un loc la JO Tokyo 2021, însă un detaliu nesemnificativ la prima vedere ar putea face diferența.

ADVERTISEMENT

Echipa națională de handbal feminin are o misiunea extrem de grea și va trebui să se autodepășească pentru a se califica la Jocurile Olimpice.

România, dezavantajată în lupta cu Norvegia și Muntenegru pentru un loc la JO de la Tokyo 2021

Din păcate pentru „tricolore”, la turneul preolimpic de la Podgoria nu vor mai participa patru echipe ca până acum, ceea ce i-ar fi conferit României un „antrenament” în plus înainte de meciurile de foc cu Norvegia și Muntenegru.

ADVERTISEMENT

România ar fi putut întâlni în prima etapă un adversar accesibil din zona Asiei, cu care să tureze motoarele și să intre în ritm înainte de partidele decisive. Adi Vasile ar fi putut face și câteva reglaje, mai ales că vom disputa meciurile cu Norvegia și Muntenegru într-un interval orar de doar 19 ore, ceea ce va fi extrem de dificil de gestionat.

Pentru a obține „biletele” pentru Tokyo, România trebuie să termine pe locul 2, adică să învingă Norvegia sau Muntenegru. Cristina Neagu consideră că meciul împotriva țării gazdă, Muntenegru, va fi decisiv pentru echipa națională de handbal a României: „Este foarte clar că întâlnim adversari puternici, de Norvegia nu mai avem ce spune, iar în meciul cu Muntenegru, pe care îl considerăm decisiv pentru noi și pentru calificarea la Jocurile Olimpice, vom încerca să facem totul cât mai bine”, a explicat Neagu.

ADVERTISEMENT

România, program infernal. Fetele lui Adi Vasile întâlnesc Norvegia și Muntenegru în doar 19 ore

Selecționerul Adi Vasile va trebui să le recupereze rapid pe fete după cel mai greu meci din grupă, cel împotriva puternicei selecționate a Norvegiei, pentru că la doar 19 ore distanță, România va juca cel mai probabil meciul decisiv cu Muntenegru. Ba, mai mult, campioana europeană din 2012 și finalista de la JO de la Londra va avea și o zi în plus de odihnă, spre deosebire de fetele noastre.

Muntenegru a obținut calificarea la turneul preolimpic în urma clasării pe locul 5 la Campionatul Mondial din 2019, însă va avea câteva absențe importante, iar Adi Vasile le cunoaște foarte bine, după ce a fost antrenor secund al muntenegrencelor timp de trei ani, alături de Per Johansson. De cealaltă parte, Norvegia nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind campioana europeană en-titre. după ce a cucerit titlul european în 2020 împotriva Franței, al optulea din istorie pentru nordice. Norvegia mai are și două titluri olimpice, dar și trei titluri mondiale.

ADVERTISEMENT

Astfel, fetele antrenate de Adi Vasile vor întâlni Norvegia la Podogoria (Muntenegru), sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30, ca mai apoi să joace în „marea finală” cu Muntenegru, duminică, 21 martie, de la ora 17:00.

  • 2 e locul pe care România va trebui să termine turneul preolimpic pentru a se califica la JO
  • 4 prezențe are în total România la Jocurile Olimpice: 1976, 2000, 2008 și 2016
  • 7 calificări la olmpiadă a ratat echipa națională de handbal feminin
ADVERTISEMENT