Fotbal intern

Ce diferență! Austriacul David Alaba valorează mai mult decât tot lotul României!

14.10.2020 | 15:11
Ce diferenta Austriacul David Alaba valoreaza mai mult decat tot lotul Romaniei
Austriacul David Alaba valorează mai mult decât totul lotul României! foto: hepta
ADVERTISEMENT

România joacă la Ploiești cu Austria de la ora 21:45 în Liga Națiunilor, iar austriecii vor revanșa după înfrângerea surprinzătoare de la Klagenfurt. Spre deosebire de partida din septembrie, de data aceasta vedeta David Alaba va fi pe teren.

Austria va trata acest meci cu mult mai mare atenție față de cel de la Klagenfurt, după a cum a declarat și antrenorul austriecilor la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

În lotul Austriei revine unul dintre cei mai importanți fotbaliști, David Alaba, câștigător de Champions League și alte patru trofee în acest an cu Bayern Munchen.

David Alaba este evaluat la 65 de milioane de euro, în timp ce tot lotul naționalei valorează 56,8 milioane!

David Alaba a fost nominalizat de UEFA pentru titlul de cel mai bun fundaș al anului 2020 și revine în lotul Austriei, după ce a avut probleme la mușchii aductori. El a cerut să fie menajat după ce a avut un sezon extrem de încărcat la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Fundașului central al Austriei îi expiră contractul cu Bayern Munchen la finalul sezonului și s-a înțeles deja cu Juventus Torino, unde va juca de anul viitor.

Alaba are 28 de ani și evoluează la Bayern Munchen de la juniori, adică de 12 ani, pe poziția de fundaș central, dar și fundaș stânga, iar cel mai probabil va fi titular în meciul cu România, în timp ce Marcel Sabitzer, legitimat la RB Leipzig, va lipsi din primul 11 al Austriei.

ADVERTISEMENT
  • 65.000.000 de euro este cota de piață a lui David Alaba, conform transfermarkt

Comparație loturi România versus Austria. Lotul Austriei valorează de aproape 4 ori mai mult

FANATIK încearcă o analiză din punct de vedere al cotelor de piață ale jucătorilor celor două echipe. Poate ar trebui să apreciem mai mult victoria surprinzătoare de la Klagenfurt, ținând cont că lotul Austriei valorează 202,13 milioane de euro, în timp ce echipa națională a României e cotată doar la 56,65 milioane de euro, de aproape 4 ori mai puțin!

Ciprian Tătărușanu este cel mai sonor transfer al unui tricolor în această vară, după ce a ajuns în lotul lui AC Milan, cel mai titrat club la care joacă un fotbalist român și este cel mai în formă tricolor, după ce ne-a salvat la Oslo de o umilință fără margini.

ADVERTISEMENT

Cum arată cele două echipe pe cele trei compartimente:

  • România în apărare: 11.05 milioane de euro VS. Austria în apărare: 122.58 milioane de euro
  • România în compartimentul median: 24,70 milioane euro VS. Austria în compartimentul media: 60,95 milioane de euro
  • România în atac: 17,90 milioane de euro  VS. Austria în atac: 18,60 milioane de euro

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,40 este cota pentru „X final” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT