Sport

Ce diferență e între Lionel Messi și Erling Haaland? Pep Guardiola a dat verdictul: „În momentul ăla devine de neoprit”

Pep Guardiola a vorbit despre diferența dintre Lionel Messi și Erling Haaland. Atacantul lui Manchester City a reușit un hat-trick în ultimul derby cu Manchester United.
03.10.2022 | 20:16
Ce diferenta e intre Lionel Messi si Erling Haaland Pep Guardiola a dat verdictul In momentul ala devine de neoprit
Pep Guardiola a mărturisit care este diferența dintre Erling Haaland și Lionel Messi. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a vorbit despre diferența dintre Erling Haaland și Leo Messi. Atacantul norvegian doboară record după record și a ajuns la 17 goluri în 10 meciuri pentru Manchester City.

Pep Guardiola, despre diferența dintre Messi și Haaland: „În momentul ăla devine de neoprit”

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a vorbit despre ceea ce îl diferențiază pe Lionel Messi, fotbalistul pe care Guardiola l-a antrenat la Barcelona, de Erling Haaland, atacantul care se află sub comanda antrenorului spaniol la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian impresionează de la etapă la etapă, însă Guardiola crede că Haaland are nevoie de coechipieri pentru a face treabă bună. De cealaltă parte, Messi poate face totul de unul singur.

„Diferența dintre cei doi este că Erling are nevoie de coechipieri, iar în momentul ăla devine de neoprit. De necrezut. Messi are abilitatea de a face totul singur”, a mărturisit Pep Guardiola, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, „mașinărie de goluri” la Manchester City

Erling Haaland este golgeterul Premier League. Atacantul norvegian, venit în vară la Manchester City de la Borussia Dortmund pentru 60 de milioane de euro, a ajuns la 14 goluri în 8 partide în campionat.

În ultimul meci, Haaland a marcat un hat-trick contra rivalilor din oraș, Manchester United. Este al treilea hat-trick pe care îl reușește Haaland în acest sezon.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Erling Haaland a devenit fotbalistul care a avut nevoie de cele mai puține meciuri pentru a ajunge la trei hat-trick-uri în Premier League, doar 8 partide. Pe locul 2 în top se află Michael Owen, care a avut nevoie de 48 de meciuri pentru a atinge borna.

Erling Haaland, golgeter și în Liga Campionilor

Erling Haaland se află în topul marcatorilor și în Liga Campionilor. Norvegianul a înscris de 3 ori în două partide și se află pe primul loc în topul marcatorilor, la egalitate cu alți doi atacanți de excepție, Mbappe și Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Haaland a înscris și în Liga Națiunilor pentru Norvegia, însă naționala țării sale a pierdut ambele meciuri din septembrie și a rămas în Divizia B.

Atacantul a punctat doar în partida pierdută cu scorul de 1-2 în Slovenia, și a rămas fără gol, deși a fost titular, în partida de pe teren propriu cu Serbia, scor 0-2.

  • 22 de ani are Erling Haaland 
  • 150 de milioane de euro este cota de piață a lui Erling Haaland, conform Transfermarkt. 
ADVERTISEMENT