Fotbal intern

Ce diferențe! Șeicii care au preluat Almeria în locul lui Pablo Cortacero, gest uriaș în pandemia COVID-19

06.12.2020 | 10:56
Ce diferente Seicii care au preluat Almeria in locul lui Pablo Cortacero gest urias in pandemia COVID19
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a dus Dinamo în moarte clinică pentru că nu a investit niciun euro din milioanele promise. Ibericul a fost în 2018 foarte aproape să cumpere clubul Almeria, însă patronul de atunci al echipei a hotărât să vândă unor șeici. În contrast cu situația provocată de Cortacero la Dinamo, patronul Almeriei a hotărât să facă o donație de 200.000 de euro pentru locuitorii orașului în pandemia COVID-19.

În anul 2018, Tandemul Pablo Cortacero – Rufo Collado a fost în negocieri pentru clubul Almeria, care activează în a doua ligă spaniolă. Cei doi “oameni de afaceri” din Granada au negociat atunci cu Alfonso Garcia, patronul clubului.

ADVERTISEMENT

Ibericii chiar scriau la momentul respectiv că Pablo Cortacero se află în pole-position pentru preluarea echipei, însă negocierile au intrat în impas după ce Alfonso Garcia l-a acuzat că nu a venit cu garanțiile financiare promise.

Șeicii care au preluat Almeria în locul lui Pablo Cortacero, gest uriaș în pandemie!

Ziarele spaniole de la acea vreme l-au etichetat pe Pablo Cortacero drept un om de afaceri neserios, însă ibericul a reacționat și le-a transmis un comunicat foarte asemănător cu cele trimise în ultima vreme în România:

ADVERTISEMENT

“Regret profund insultele care mi-au fost adresate de un ziar pe care îl consider serios și obiectiv. Am fost jignit fără ca autorul să știe ceva despre mine sau cine sunt.

Sunt foarte determinat pentru a merge mai departe și de a rezolva, cât mai rapid posibil, tranzacția și în acest sens am un proiect sportiv solid și profesionist, capabil să facă față rigorilor fotbalului profesionist din La Liga”, a spus atunci Cortacero.

ADVERTISEMENT

Patronul Almeriei a refuzat să îi dea clubul lui Cortacero pentru că au lipsit garanțiile financiare

După câteva luni de negocieri, preluarea clubului Almeria de către Pablo Cortacero a picat. Alfonso Garcia a declarat că nu va ceda clubul unui om care nu i-a prezentat garanțiile financiare cerute și că va căuta un alt patron care poate să îi accepte condițiile.

Și l-a găsit după câteva luni. Este vorba de Turki Al-Sheikh, fostul finanțator al echipei egiptene Pyramids. Omul de afaceri din Arabia Saudită are o avere impresionantă și cu el la conducere, Almeria a fost la un pas de promovarea în Primera Division în stagiunea trecută.

ADVERTISEMENT

Turki Al Sheikh, gest impresionat pentru orașul Almeria în pandemie! A donat 200.000 de euro pentru vaccin

Turki Al-Sheikh a făcut un gest impresionant în urmă cu câteva zile pentru cetățenii orașului Almeria. El a anunțat că va dona 200.000 de euro primăriei pentru achiziționarea de vaccinuri anti-COVID.

El a recurs la acest gest după ce fanii echipei de fotbal și-au manifestat afecțiunea pentru șeic în perioada în care a fost spitalizat pentru o “boală stresantă”, pentru care a fost tratat în Statele Unite ale Americii:

„După tot sprijinul pe care l-am primit din partea oamenilor din orașul meu iubit, Almeria, în timpul bolii mele dureroase, sunt aici. M-am recuperat și vreau să returnez o mică parte din tot ce am primit, așa că voi dona 200.000 de euro pentru a cumpăra vaccinul Covid-19. Primăria din Almeria ne va ajuta să îl distribuim printre oamenii orașului nostru. Sunteți în inima mea”, a anunțat șeicul printr-un comunicat.

Turki Al Sheikh, patronul celor de la Almeria
Turki Al Sheikh, patronul celor de la Almeria

Pablo Cortacero promite de 3 luni că va vira banii la Dinamo

În contrast cu generozitatea lui Turki Al Sheikh, Pablo Cortacero promite de 3 luni viramentul banilor la Dinamo. Situația a devenit însă disperată la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Cosmin Contra a plecat după ce n-a văzut un ban în cele trei luni în care a condus echipa.

Același lucru se întâmplă și cu jucătorii aduși pe salarii uriașe de conducerea spaniolă. Borja Valle și Isma Lopez au plecat de la Dinamo după ce nu au văzut niciun ban și ei vor fi urmați de alți fotbaliști.

“Motivul principal e că nu a fost îndeplinită nicio promisiune făcută. Au fost numai minciuni. Ne-au arătat că nu contăm pentru ei, că suntem doar niște marfă. Atât noi, cât și familiile care au venit cu noi. Am luat decizia să venim aici, să ne părăsim casele, acolo unde eram fericiți. Ne-au vândut un proiect ambițios, dar pe parcursul fiecărei zile am realizat că nu e așa”, a spus Isma Lopez.

  • 35.000 de euro pe lună are salariu Aleix Garcia, cel mai mare din Liga 1
  • 0 euro au văzut jucătorii lui Dinamo în ultimele trei luni din salarii
ADVERTISEMENT