News

Ce dobândă oferă Raiffeisen, CEC Bank și Banca Transilvania dacă pui bani în contul de economii. O primești lunar, în funcție de suma pe care o ai în cont

Dobânda oferită de Raiffeisen, CEC Bank și Banca Transilvania dacă pui bani în contul de economii. Ce trebuie să știe clienții
11.05.2024 | 13:00
Ce dobanda ofera Raiffeisen CEC Bank si Banca Transilvania daca pui bani in contul de economii O primesti lunar in functie de suma pe care o ai in cont
Ce dobândă oferă Raiffeisen, CEC Bank și Banca Transilvania dacă pui bani în contul de economii. colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce dobândă oferă Raiffeisen, CEC Bank și Banca Transilvania dacă pui bani în contul de economii. Românii care preferă să pună deoparte anumite sume pentru situații de urgență sau pentru a strânge bani cu scopul de a face o investiție, trebuie să știe ce oferă aceste bănci.

Dobânda oferită de cele trei bănci dacă pui bani în contul de economii

Contul de economii este atractiv pentru cei care vor să își țină banii în bancă și vor să primească o dobândă pentru sumele depuse. Aceasta este primită lunar, în funcție de suma pe care o persoană o are în cont. De asemenea, clienții nu întâmpină restricții atunci când doresc să retragă bani în cazul conturilor de economii și depozite flexibile.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vrei să îți deschizi un cont de economii la Raiffeisen Bank, trebuie să știi că poți face acest lucru direct din aplicația Smart Mobile sau din Raiffeisen Online. Poate fi deschis în lei, euro sau dolari americani.

Rata dobânzii este variabilă, fiind diferențiată pe tranșe valorice. Dobânda oferită de Raiffeisen poate ajunge până la 3,50% pe an pentru conturile deschise în lei. În cazul unei sume de 50.000 de lei este de 2,50% pe an.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de sume cuprinse între 50,001 – 300,000 lei ajunge la 3,00%. Dacă depășește 300.000 de lei este de 3,50 la sută. Rata de dobândă pentru Euro sau USD este de 0,50% pe an, indiferent de sold.

CEC Bank are o ofertă avantajoasă pentru clienți. „Ai 3,50% dobândă anuală, dacă ai în contul de economii sume între 25.000 și 100.000 lei”, transmit reprezentanții instituției financiare. Concret, cei care au în cont un sold de până la 4.999 de lei vor beneficia de o dobândă de 3% pe an.

ADVERTISEMENT

În cazul sumelor cuprinse între 5.000 și 24.999 lei, oferta ajunge la 3,25% pe an. Așa cum precizam, dacă în sold există sume ce trec de 25.000 de lei până la 100.00 de lei, dobânda este de 3.50% pe an. Totodată, la peste 100.000 lei, clienții au o dobândă anuală de 0,10%.

Ce ofertă există la Banca Transilvania

Și la Banca Transilvania dobânda oferită este în funcție de banii pe care un client îi are în contul de economii. În cazul celui deschis în lei, la sume cuprinse între 1.000 și 9.999 lei, poate ajunge la 3,75% pe an.

ADVERTISEMENT

Dacă sumele sunt cuprinse între 10.000 lei și 99.999 lei, vorbim de o dobândă anuală de 3,85%. În cazul sumelor ce trec de 100.000 lei și ajung până la 499.999 lei dobânda este de 4% în fiecare an. Cei care au mai mult de 500.000 lei în soldul de economii vor beneficia de o dobândă de 4,15 %.

Pentru conturile de economii deschise în euro, dobânda anuală este de 0,30% la sumele cuprinse între 1.000 și până în 25.000 de euro. Dacă vorbim de economii între 25.000 și 99.999 euro avem o dobândă de 0.40% pe an. La sumele de peste 100.000 dobânda este de 0.50%.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori