News

Ce document trebuie să aibă românii care se întorc din străinătate pentru a evita carantina. E obligatoriu

14.05.2020 | 23:12
Ce document trebuie sa aiba romanii care se intorc din strainatate pentru a evita carantina E obligatoriu
ADVERTISEMENT

Românii care se întorc din străinătate  vor avea nevoie de un document important pentru a evita carantina atunci când se întorc în țară. Măsura carantinării obligatorii sau a izolării la domiciliu a fost scoasă de Guvernul Orban pentru a nu-i mai stresa pe oameni, cu o singură condiție.

Românii trebuie să prezinte un document la vamă pentru a scăpa de carantină

Este vorba de un certificat care să ateste că nu sunt bolnavi de Covid-19, potrivit Legii privind instituirea stării de urgență.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, oamenii nu vor mai fi nevoiți să intre în autoizolare sau carantină. Certificatul trebuie emis de o unitate medicală cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României și trebuie să ateste că persoana respectivă nu are coronavirus.

Documentul extrem de important trebuie prezentat în original, însoțit de traducerea în limba română. Excepție fac documentele emise în Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost gândită pentru a veni în ajutorul cetățenilor români, dar și al etnicilor români care dețin un act emis de autoritățile statului român care permite șederea pe teritoriul țării noastre.

„Această măsură are ca obiectiv facilitarea reintegrării imediate în câmpul muncii a cetăţenilor care revin în ţară şi care nu pot munci de acasă, dar şi a persoanelor care s-au aflat temporar în afara ţării în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

În egală măsură, îi vizează pe cetăţenii şi etnicii români fără cetăţenie română din afara României, cu precădere din Republica Moldova, care muncesc pe teritoriul statului român şi care merg acasă la sfârşit de săptămână sau zi de muncă: cadre medicale, oameni de afaceri, lucrători sezonieri, şoferi etc”, este scris în document, conform Pro TV.

Peste 1 milion de oameni s-au întors în ultimele luni din Diaspora pentru că și-au pierdut locurile de muncă sau pentru că s-au temut de starea de pandemie din țara unde se aflau.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, autoritățile se temeau că epidemia de coronavirus va face ravagii în România, însă țara noastră a trecut cu bine peste primele 2 luni de epidemie.

ADVERTISEMENT
Tags: