News

Ce domeniu poate să-ți aducă 8 mii de lei fără să ai studii superioare. Se fac două mii de angajări

Veste excelentă pentru cei care vor să câștige un salariu mare, dar nu au studii superioare. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat că are 2.000 de posturi vacante pentru cei interesați.
01.08.2022 | 10:38
Ce domeniu poate sati aduca 8 mii de lei fara sa ai studii superioare Se fac doua mii de angajari
Un demolator de clădiri poate câștiga 8.000 de lei în România. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Demolator de clădiri. Aceasta este ocupația care poate aduce celor interesați un salariu de 8.000 de lună, fără a fi nevoie de studii superioare. În acest moment se caută 2.000 de muncitori care să demoleze clădiri.

Dezvoltatorii imobiliari nu găsesc suficienți demolatori de clădiri

Conform Antena 3, la această situație s-a ajuns având în vedere ritmul accentuat în care se construiește în România. Ne referim la clădirile de birouri, la blocuri, la case și la hipermarketuri.

ADVERTISEMENT

Multe dintre aceste construcții sunt ridicate în orașe, pe locul vechilor fabrici și uzine din Epoca de Aur. Problema este că nu există personal pentru demolarea lor.

Și asta se simte mai ales în București, poate cel mai activ oraș din România când vine vorba despre dezvoltarea proiectelor imobiliare. Un exemplu în acest sens este reprezentat de fosta platformă industrială Aversa, de lângă Piaţa Obor, aflată în demolare.

ADVERTISEMENT

Un bun meseriaş poate câştiga în România cât câştigă în străinătate. Un meseriaş în construcţii poate avea un salariu şi de 8.000 de lei pe lună”, a declarat antreprenorul Florin Buzatu.

Câte locuri de muncă erau dispobile în România la 20 iulie

Reprezentanții ANOFM anunțau în urmă cu două săptămâni că peste 41.700 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional. Cele mai multe dintre anunțurile agenţilor economici erau pentru muncitori necalificaţi.

ADVERTISEMENT

Astfel, muncitorii necalificați care să se ocupe de asamblarea şi montarea pieselor (3.576) erau cei mai căutați. Pe locul doi erau lucrătorii comerciali (2.368) şi muncitorii necalificați necesari pentru demolarea clădirilor (2.023).

Dintre cele 41.774 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.753 sunt destinate persoanelor cu studii superioare. În prim-plan erau posturile de contabil, programator și inginer în diferite domenii de activitate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, erau căutați consilieri, experți, inspectori și economiști specializați în economie generală.  ANOFM a mai anunțat că era nevoie și specialiști în resurse umane.

 

 

 

ADVERTISEMENT