News

Ce dovezi sunt obligați să prezinte profesorii pentru orele online! Doar așa le pot justifica

22.04.2020 | 16:46
Ce dovezi sunt obligati sa prezinte profesorii pentru orele online Doar asa le pot justifica
ADVERTISEMENT

Sunt câteva dovezi pe care profesorii sunt obligați să le prezinte ca să justifice existența orelor online! Vorbim despre „o înregistrare, un printscreen” pe care trebuie să le facă.

Ce dovezi sunt obligați să prezinte profesorii pentru orele online!

Anunțul a venit de la secretarul de stat Luminița Rodica Barcari într-o declarație pentru Europa FM. Aceasta spune că și până acum profesorii au făcut cursuri sau activități la distanță.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Barcari a lăsat să se înțeleagă că e suficient ca justificarea să fie făcută prin capturi de pe „telefon, grup pe WhatsApp sau grup pe Facebook.

Doar așa le pot justifica

“Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra și a dovedi prezența lor online.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ,  iată [profesorii – n.red] sunt obligați să își raporteze activitățile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate.

Eu zic că în jur de 60% au realizat activități, și nu neapărat online, au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook…”, spune Luminița Barcari.

ADVERTISEMENT

“La reluarea activității de predare – învățare – evaluare în unitățile de învățământ, această activitate suport pentru învățare online poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ sau notă, cu acordul elevului sau al părintelui.

Cadrul didactic vede cine participă activ la aceste întâlniri, deci este în beneficiul ambelor părți.

ADVERTISEMENT

Dacă ei consideră că cei mai mulți dintre elevi sunt conectați online, se poate organiza și predarea anumitor conținuturi.

Noi vom recomanda esențializarea conținuturilor, că până la urmă noi mergem pe formarea de competențe. O competență poate fi formată nu neapărat prin toate conținuturile.

Să insistăm pe lucrurile cu adevărat esențiale și de care ne vom lega pentru anul școlar următor”, a încheiat Barcari

 

 

ADVERTISEMENT