News

Ce dramă a trăit Florina Cercel! Soţul ei a murit de aceeaşi boală care a răpit-o şi pe ea

30.07.2019 | 11:21
Ce drama a trait Florina Cercel Sotul ei a murit de aceeasi boala care a rapito si pe ea
A murit Florina Cercel. Actrița avea 76 de ani

O veste tristă a căzut ca un trăznet peste lumea teatrului, întrucât s-a stins din viață Florina Cercel, răpusă de o boală cumplită, cancer bronho-pulmonar. A fost, fără doar și poate, una dintre cele mai iubite actrițe, cu sute de roluri interpretate magistral pe cele mai importante scene ale țării, însă puțină lume știe, că zâmbetul și buna dispoziție de care nu se putea lepăda niciodată ascundeau și o mare dramă.

Soțul Florinei Cercel a fost răpus de aceeași boală necruțătoare

Într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp, marea doamnă a teatrului românesc povestea cu sinceritate despre cel mai grea încercare la care a supus-o viața de-a lungul timpului. Este vorba despre momentul în care și-a pierdut primul soț, care s-a stins, culmea, în urma aceleiași afecțiuni necruțătoare, actrița având atunci doar 29 de ani.

A fost cu adevărat cea mai mare iubire a mea, m-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine. Mi-a făcut o curte de modă veche, chiar şi pentru vremea aceea”, a povestit actrița. Ea a primti un bilet după câteva zile: „Sunt doctorul Perian Ioan Liviu, sunt admiratorul dumneavoastră secret. Pe 7 ianuarie e ziua mea şi aş fi foarte onorat dacă aţi veni la petrecere. Nu m-a lăsat din braţe, nu am mâncat, nu am băut nimic. Apoi m-a condus acasă, iar mama era îngrijorată că nu ştia nimic de mine. El a intrat, s-a prezentat şi m-a cerut de nevastă. Ne-am căsătorit cam după un an. Din păcate, s-a îmbolnăvit de cancer bronho-pulmonar, fără să fie fumător.În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972”, a mărturisit Florina Cercel.

Florina Cercel nu înceta să zâmbească, deși purta în suflet o mare dramă
Florina Cercel nu înceta să zâmbească, deși purta în suflet o mare dramă

Florina Cercel: „Aș fi avut acum un băiat de peste 45 de ani”

Dispariția fulgerătoare a fostului soț nu este singurul moment delicat prin care a trecut Florina Cercel de-a lungul timpului. Însărcinată în doar șase săptămâni, marea actriță și-a pierdut copilul, din cauza unui turneu extrem de solicitant.

Aș fi avut azi un băiat în vârstă de peste 45 de ani. Aș fi dorit să fiu mamă. Am o rezervă necheltuită de iubire față de copii”, a mai spus Florina Cercel, precizând că a avut parte în viață și de numeroase momente fericite: „Nu sunt singură, am o nepoată, o strănepoată, o soră care are și ea familia ei, pe Thomas, un pisoi cu ochii albaștri. Însă, odată cu plecarea mamei dintre noi, eu și sora mea ne-am mai îndepărtat, ea era liantul dintre noi”.