Lidia Fecioru spune că dacă bei acest ceai înainte să vină vara nu doar că o să te simți bine, dar organismul tău va în totalitate protejat. Despre ce tip de ceai este vorba și cum acționează?
Se apropie vara, iar în ultima vreme temperaturile s-au tot schimbat. Am avut parte de o vreme de iarnă, iar mai apoi, de temperaturi cât se poate de ridicate. Astfel, organismul nostru devine sensibil.
Tocmai din acest motiv, Lidia Fecioru vine cu o serie de recomandări. Bionergoterapeutul recomandă consumul acestui ceai până ce vine vara. Are numeroase beneficii pentru organism.
Este vorba despre ceaiul de podbal. Această plantă nu este tocmai cunoscută, precum e mușețelul ori menta. Pe de altă parte, vorbim despre o plantă medicinală cu o tradiție îndelungată.
Aceasta este apreciată încă din antichitate și folosită pe scară largă în medicina tradițională românească. Frunzele de podbal încă pot fi culese de lângă râuri și izvoare și au proprietăți uimitoare.
„Când iese, primăvara, prima e floarea galbenă și abia după aceea frunzulițele. E foarte bun și ar fi bine să ne luăm să facem ceai din el. Se face ceaiul simplu, o lingură cu vârf la un pahar de apă. Se pune în apă și se acoperă o oră. Trebuie să stea acoperit, infuzie”, a explicat Lidia Fecioru.
Ca să prepari acest ceai, deci, nu trebuie decât să folosești o lingură cu vârf de frunze uscate la un pahar de apă. Amestecul se lasă la infuzat, iar cu 30 de minute înainte de masă, pe stomacul gol, ceaiul poate fi consumat.
Ce beneficii are? Lidia Fecioru spune că în primul rând contribuie la reținerea lichidelor în organism. Totodată, ceaiul are un efect antibacterian, dar și antiviral, iar gustul e unul cât se poate de dulce.
„Este nemaipomenit. E și antibacterian și antiviral, așa că îl putem folosi fără probleme. E foarte bun, dulceag, nu e amar”, a mai adăugat bionergoterapeutul.