Life

Ce e bine să mănânci la micul dejun. Alimentele pe care mulți români le evită, deși nu trebuie gătite

Ce e sănătos să consumi la micul dejun. Produsele care nu sunt cumpărate des de români și care nu trebuie preparate termic.
27.05.2024 | 23:09
Ce e bine sa mananci la micul dejun Alimentele pe care multi romani le evita desi nu trebuie gatite
Ce e sănătos să consumi la micul dejun. Produsele care nu sunt cumpărate des de români și care nu trebuie preparate termic. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce e bine să mănânci la micul dejun. Alimentele pe care mulți români le evită, deși nu trebuie gătite. Prima masă a zilei este savurată de cele mai multe ori pe fugă din lipsă de timp, însă nu trebuie decât să cumperi anumite lucruri care te scutesc de efort.

Ce e sănătos să consumi la micul dejun. Produsele care nu sunt cumpărate des de români și care nu trebuie preparate termic

Ce e sănătos să consumi la micul dejun. Produsele care nu sunt cumpărate des de români și care nu trebuie preparate termic, pe aragaz sau la cuptor. În fiecare dimineață vei câștiga timp pentru tine dacă vei apela la ele!

ADVERTISEMENT

Specialiștii în domeniul alimentar și nutriție susțin că sunt multe alimente nutritive și puțin procesate care pot fi mâncate cu încredere la prima oră a zilei. Și unde mai pui că nu au prețuri mari și totul se pregătește rapid.

Printre produsele pe care foarte multă lume le ignoră, deși nu ar trebui să facă asta se află compoturile. Conform Daily Meal, acestea sunt o alegere excelentă pentru micul dejun. La fel de sănătoase și sățioase sunt și conservele de sardine.

ADVERTISEMENT

„Pasați-le [sardinele din conservă] cu puțină cremă de brânză, lămâie și pătrunjel și întindeți-le pe niște pâine integrală prăjită. Pentru cei cărora le place populara tendință alimentară a toastului cu avocado, adăugați niște avocado feliat și un ou poșat.

Avocado și oul chiar atenuează intensitatea sărată oceanică a sardinelor”, a explicat Matt King, bucătar și membru senior la Smith & Wollensky, într-un interviu acordat publicației Food & Wine, mai arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Alimente perfecte pentru prima masă a zilei

Somonul la conservă reprezintă un alt aliment perfect pentru a fi consumat la prima masă a zilei. Nutriționiștii recomandă acest produs pentru că are multe beneficii nutriționale, mai ales acizi grași omega-3.

ADVERTISEMENT

Un mod simplu de a servi acest tip de pește este pe o felie de pâine prăjită. De asemenea, mai poate fi mâncat împreună cu ouă benedict. Conserva de fasole este un element de bază pentru un mic dejun sănătos pentru că are fibre și proteine.

Mai mult decât atât, folosirea acestei legume te ajută să scurtezi timpul de preparare. Tot ce trebuie să faci este că o încălzești în timp ce prăjești niște ouă. Micul dejun este gata în numai câteva minute. Roșiile la conservă, de înaltă calitate, sunt perfecte de topping pentru pâinea prăjită.