Ingredientul pe care e bine să îl pui în butoiul cu varză pentru a nu face mucegai. Bucătarii de top folosesc acest truc pentru a scăpa de o problemă des întâlnită.
Printre legumele care se pun la murat se numără și varza. Este folosită mai ales pentru a face sarmale, așa că gospodinele au grijă ca aceasta să nu lipsească dintre murăturile de iarnă.
Atunci când pui murături, e important să respecți mai mulți pași. Se folosesc recipiente sterilizate, iar apa trebuie să fie fiartă. Murăturile trebuie depozitate în locuri întunecate și răcoroase din casă, ferite de razele soarelui.
Se poate întâmpla, însă, ca butoiul cu varză murată să facă mucegai. Acest lucru se poate întâmpla atunci când butoiul nu a fost sterilizat în mod corespunzător. Din această cauză, se pot dezvolta bacteriile.
Apa utilizată la saramură este, de asemenea, un factor important. Apa trebuie fiartă, apoi lăsată să se răcească puțin, deoarece nu trebuie să intre în contact cu plasticul dacă este fierbinte.
Atunci când pui murăturile în recipient, trebuie să te asiguri că ultimele legume așezate sunt scufundate în apă. În acest fel nu vor rămâne părți din acestea deasupra, întrucât așa poate apărea mucegaiul alb.
Dacă ai grijă să strecori saramura, riscul ca butoiul de varză murată să facă mucegai va fi mult mai mic, potrivit bapacho.ro. O altă modalitate care te poate ajuta să scapi de mucegai este să adaugi ingrediente care au un rol antibacterian. Unul dintre acestea este hreanul.
În cazul în care observi că apare mucegai pe varză, nu trebuie să intri în panică. Poți îndepărta floarea cu ajutorul unei linguri. În plus, poți strecura saramura folosind o sită fină.
Adăugarea unei lingurițe de oțet în borcan reprezintă o altă modalitate de a scăpa de mucegaiul din varza murată. Cu toate acestea, dacă ai mai multe murături peste care s-a format mucegai, ar trebui să le consumi cât mai curând.
Mucegaiul poate altera gustul acestora. Dacă se extinde și în interiorul murăturilor, nu doar deasupra, atunci nu ar mai trebui să le consumi deloc.