Hainele reprezintă, printre altele, cartea noastră de vizită. Scopul tuturor este acela de a arăta și de a se simți bine în hainele pe care le poartă. Dacă și tu vrei ca piesele tale vestimentare să miroasă bine chiar și după ce le-ai pus în dulap, iată la ce ingredient trebuie să apelezi.
Nu există gospodină care să nu folosească balsamul de rufe. Indiferent de țesături sau de programul de spălare, balsamul de rufe este nelipsit din gospodăria românilor și nu numai.
Din fericire, în prezent, există o varietate de balsamuri, astfel că fiecare găsește ceea ce îi place. Deși miros foarte bine, din păcate, parfumul lor nu rezistă prea mult.
Hainele tind să își piardă mirosul de proaspăt și de balsam atunci când sunt puse în dulap. Însă, de acum încolo, această problemă poate fi rezolvată foarte simplu.
Persoanele care își doresc un miros plăcut cât mai îndelungat pentru haine, trebuie să apeleze la un ingredient banal. Clasicul bicarbonat de sodiu care se găsește în bucătăria oricărei gospodine face minuni.
Bicarbonatul are calitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute din dulap. Tot ce trebuie să faci este să pui trei linguri de bicarbonat într-un recipient mic pe care să-l poți amplasa într-un colț al dulapului.
Bicarbonatul de sodiu are până la două luni efect în dulapul cu haine. În această perioadă, vei observa că hainele nu vor mai mirosi deloc neplăcut. Din contră, vei simți că totul este fresh.
Dacă nu vrei să folosești bicarbonat de sodiu, la fel de eficiente sunt și uleiurile esențiale. Acestea nu doar că neutralizează mirosurile neplăcute, dar și oferă un parfum aparte hainelor.
Desigur, mirosurile neplăcute ale hainele pot fi evitate dacă se respectă anumiți pași. În primul rând, înainte de a pune hainele în dulap, trebuie să te asiguri că sunt complet uscate. De obicei, umiditatea generează mirosuri greu de suportat.
În al doilea rând, încearcă să organizezi cât mai bine hainele. Dacă sunt prea îngrămădite, acestea tind să capete un miros urât. În plus, vor reprezenta și un mediu ideal pentru dezvoltarea lavelor de molii și a acarienilor.