Life

Ce e obligatoriu să primești gratuit la locul de muncă pe timp de caniculă. Mulți angajați nu știu

Angajații trebuie să primească obligatoriu aceste lucruri de la locul de muncă. Mulți nu cunosc aceste reguli și acceptă condiții nepotrivite
19.06.2024 | 11:43
Ce e obligatoriu sa primesti gratuit la locul de munca pe timp de canicula Multi angajati nu stiu
Angajații trebuie să beneficieze de aceste drepturi pe timp de caniculă. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Jumătate din țară se află în aceste zile sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile se vor apropia de 40 de grade la umbră, dar mulți angajați nu știu că, în astfel de perioade, au mai multe drepturi. Toți trebuie să cunoască aceste detalii.

Ce drepturi au angajații pe timp de caniculă

România se află sub cod portocaliu de caniculă, ceea ce înseamnă că temperaturile vor atinge chiar și 40 de grade la umbră. În aceste condiții însă, viața continuă, iar românii sunt nevoiți să meargă la muncă.

ADVERTISEMENT

Totuși, mulți nu știu că angajații trebuie să beneficieze de condiții speciale. Mai exact, angajatorii au obligația de a reduce atât volumul cât și intensitatea de muncă. În plus, trebuie să asigure mai multe lucruri.

Astfel, pe timp de caniculă, angajații trebuie să beneficieze de perioade de repaos în zone umbrite, ventilație, dar și de 2-4 litri de apă în fiecare zi, pentru a putea rezista în fața căldurii.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aceste reguli nu pot fi respectate, atunci programul de muncă trebui redus sau împărțit în două, înainte de 11 și după 17. Toate acestea sunt obligatorii atunci când afară sunt mai mult de 37 de grade Celsius.

România se află sub cod portocaliu de caniculă

De miercuri, 19 iunie 2024, întreaga țară este sub avertizări de caniculă. Temperaturile vor fi extrem de ridicate în 17 județe și în Capitală. Disconfortul termic va fi un altor factor care le va da bătăi de cap românilor.

ADVERTISEMENT

ANM a transmis o avertizarecod galben privind val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat, valabilă miercuri, în judeţele Satu Mare, Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Braşov, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi în zona continentală a judeţelor Tulcea şi Constanţa.

În timp ce în nordul Crişanei, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 35 de grade. Local se va înregistra caniculă, notează observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Sub cod portocaliu u privind val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat se află: Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolt, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile pe marginea drumului, în Vaslui
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții...
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții Elenei Tănase
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu...
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu zeci de mii de euro în lăutari. Imagini fabuloase cu patronul FCSB
Bani de la stat pentru absolvenții de liceu sau facultate. Care sunt condițiile
Bani de la stat pentru absolvenții de liceu sau facultate. Care sunt condițiile
ÎMPĂCAREA MOMENTULUI! După ce s-au făcut de rușine și s-au acuzat de infidelitate,...
ÎMPĂCAREA MOMENTULUI! După ce s-au făcut de rușine și s-au acuzat de infidelitate, Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au împăcat. S-au întâlnit pe furiș!
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor....
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor. STUDIU
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de...
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de preparat și conține doar ingrediente menționate în Cartea Sfântă