Fotbal international

Ce echipă fabuloasă ar fi avut Iugoslavia azi! Lot stelar

11.09.2018 | 10:45
Ce echipa fabuloasa ar fi avut Iugoslavia azi Lot stelar

Presa din Spania s-a jucat puțin cu imaginația suporterilor și a publicat un material în care a încercat să arate ce echipă fabuloasă ar fi avut Iugoslavia azi dacă țara nu se spărgea în șase bucăți! Astfel, constituită în 1918, mai exact la finele primului război mondial, Iugoslavia s-a destrămat în 1991 după un război intern. Bosnia și Herțegovina, Croația, Slovenia, Macedonia, Serbia și Muntenegru sunt acum entități separate, fără să luăm în socoteală și provincia Kosovo.

Pe terenul de fotbal fiecare țară are acum propria echipă națională care aleargă după un loc la Campionatul European în Liga Națiunilor. Deși au existat și animozități evidente între jucători, ultima dintre ele având loc la golul lui Xhaka împotriva Serbiei, atunci când fotbalistul a făcut semnul vulturului albanez din mâini, ziariștii au încercat să compună o formație națională folosindu-se de toate țările fostului bloc.

Ce echipă fabuloasă ar fi avut Iugoslavia azi! Ivan Rakitic se bucura dupa golul marcat alaturi de Marcelo Brozovic
Presa din Spania s-a jucat puțin cu imaginația suporterilor și a publicat un material în care a încercat să arate ce echipă fabuloasă ar fi avut Iugoslavia azi dacă țara nu se spărgea în șase bucăți!

Ce echipă fabuloasă ar fi avut Iugoslavia azi!

Astfel, în poartă ar sta fără mari probleme Jan Oblak, goalkeeper-ul celor de la Atletico Madrid, sloven de naționalitate. Câștigător a trei trofee Zamora, ajuns la 25 de ani, Oblak are o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro. Culmea este că suma e considerată mică de sefii grupării spaniole care se tem să nu-l piardă.  Pe benzi, fără doar și poate, Vrsaljko de la Inter, în dreapta, în timp ce Savic, ar ocupa flancul stâng. Centrul apărării este deținut de Subotic, deși la fel de bine acolo ar putea juca și Lovren. Sârbul reprezintă o piesă importantă în angrenajul Borussiei Dortmund, în timp ce croatul este și el titular incontestabil la Liverpool. Kolarov de la Roma ar închide capitolul apărării.

Linia mediană ar fi una cu adevărat teribilă din care ar face parte Modric și Rakitic, jucători care nu mai au nevoie de absolut nicio prezentare. Alături de ei s-ar așeza Pjanic, un fotbalist care a pus umărul serios la campania Croației pentru ultimul Campionat Mondial, fiind de altfel ales jucătorul turneului final de către multe publicații. Și UEFA l-a declarat cel mai bun fotbalist. Rakitic i-a băgat în sperieți pe șefii Barcei când a dat de înțeles că ar prefera o trecere la PSG, dar până la urmă a rămas o piesa tare în puzzle-ul lui Valverde. Pjanic nu a reușit să se califice alături de Bosnia la Cupa Mondială, dar ar reprezenta, în mod cert, un titular într-o ipotetică echipă națională a Iugoslaviei. Alături de ei s-ar afla și Sergej Milinkovic – Savic, sârbul de peste o sută de milioane de la Lazio.

Ce echipă fabuloasă ar fi avut Iugoslavia azi! Rakitiv avertizat de arbitru
Presa din Spania s-a jucat puțin cu imaginația suporterilor și a publicat un material în care a încercat să arate ce echipă fabuloasă ar fi avut Iugoslavia azi dacă țara nu se spărgea în șase bucăți!

Echipă ipotetică a Iugoslaviei, spaima Europei

Echipa imaginată de presa iberică ar continua cu ofensiva, una cu adevărat teribilă. Dzeko, atacantul fără cusur al Romei, cu 24 de goluri marcate sezonul precedent ar duce greul, dar alături de el, ar fi Mitrovic, de asemenea un vârf senzațional.

S-au terminat cele 11 locuri, dar atenție, pe lângă ar rămâne jucători grei, fotbaliști pentru care grupările puternice din Europa se luptă și ar băga adânc mâinile în buzunare pentru a-i achiziționa. Astfel, jucători importanți precum Kovacic, Brozovic, Perisic, Matic sau Tadic ar fi numai rezerve într-o echipă a Iugoslaviei, dacă aceasta țară nu se detrăma în 1991.

1918 a fost anul în care s-a format Iugoslavia, după primul război mondial