Life

Ce era, de fapt, “cimentul minune” lansat de Irinel Columbeanu: “Nu era un liant ca să spun așa”

Ce era cimentul pe care Irinel Columbeanu l-a lansat la începutul anilor 2000. Adevăratul motiv pentru care produsul nu s-a bucurat niciodată de succes.
12.06.2024 | 08:07
Ce era de fapt cimentul minune lansat de Irinel Columbeanu Nu era un liant ca sa spun asa
Ce era, de fapt, cimentul pe care Irinel Columbeanu l-a lansat la începutul anilor 2000. Sursa foto: Hepta, Freepik
ADVERTISEMENT

Irinel Columbeanu a fost unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. În urmă cu mai bine de 20 ani, acesta a avut o idee de afaceri menită să îi genereze venituri uriașe. Din păcate, planul lui Columbeanu nu a mers deloc așa cum se aștepta.

Irinel Columbeanu, eșecul unei afaceri de 7 milioane de euro

Irinel Columbeanu a fost mereu un nume puternic pe scena afacerilor din România. Afaceristul din Izvorani nu a dus lipsă de bani și nici de idei prin care să îi înmulțească. Însă, la un moment dat, una dintre aceste idei l-a costat foarte mult pe Columbeanu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai bine de 20 ani, Irinel Columbeanu avea de gând să revoluționeze industria construcțiilor. Cum? Prin lansarea unui ciment ”minune”.

Irinel Columbeanu a deschis o fabrică de columbeanit în Târgu – Cărbunești, județul Gorj. Investiția a fost curajoasă, iar afaceristul a avut nevoie de 7 milioane de euro pentru a-și îndeplini visul.

ADVERTISEMENT

Neavând suma necesară de bani, Columbeanu s-a împrumutat la mai multe bănci și a girat cu mai multe terenuri și imobile. De girare nu a scăpat nici faimoasa lui vilă din Izvorani.

La mai bine de 20 de ani de la ridicarea fabricii în județul Gorj, Toader Paști Cristian, fostul director general a vorbit despre planul lui Irinel Columbeanu. Aceste a recunoscut ce n-a mers, de fapt și de ce cimentul minune nu a fost primit pe piață așa cum se aștepta afaceristul.

ADVERTISEMENT

Irinel Columbeanu a lansat, de fapt, un ipsos pe care îl promova ca fiind ciment

Toader Paști Cristian a fost alături de Irinel Columbeanu pe tot parcursul punerii în aplicare a planului. În teorie, totul suna promițător, însă, în practică, lucrurile nu arătau atât de bine. Produsul minune, susține fostul director general, nu a fost niciodată gata să iasă pe piața materialelor de construcție.

”Am fost încântat de ce voia dânsul să facă. Sigur că aveam foarte puține date tehnice ca să poți să analizezi cat de serioasă este treaba. Am mers lângă dânsul pe parcurs, mi-am dat seama că materialul era încă necopt pentru a ieși în piața materialelor de construcții.”, a declarat fostul director general la XNS.

ADVERTISEMENT

Un alt mare minus, potrivit lui Toader Paști Cristian, a fost faptul că acest ciment nu a fost niciodată acreditat. Cimentul minune produs de Irinel Columbeanu a fost conceput pentru a putea fi folosit la temperaturi scăzute. Însă, chiar dacă avea toate datele unui produs de succes, cimentul a fost într-un continuu proces de acreditare.

”El era în curs de acreditare și avea foarte multe probleme din punctul ăsta de vedere. Eu și cu specialiștii din fabrică am făcut un referat și am arătat punctele negre ale acestui material.”, a mai spus Toader Paști Cristian, potrivit spynews.ro.

Acum, după ani buni de la eșecul produsului, Toader Paști Cristian a recunoscut că, de fapt, columbeanitul nu era deloc un ciment minune. Potrivit compoziției și caracteristicilor sale acesta era, mai degrabă, un ipsos.

”Columbeanitul nicidecum nu era un ciment, sau nu era un liant ca să spun așa, era un ipsos de mai bună calitate. (…) Columbeanitul de fapt era un gips. Putea fi valorificat foarte bine, dar nicidecum să îl valorifici pe post de ciment și să îl bagi în structura de rezistență.”, a concluzionat fostul director general al fabricii.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink