Life

Ce este cașcaveaua, ingredientul delicios folosit de Cabral pentru micul dejun. Cum se face

Cabral i-a făcut pe fani să-și pună câteva semne de întrebare după ce și-a postat farfuria cu micul dejun.
29.09.2021 | 12:15
Ce este cascaveaua ingredientul delicios folosit de Cabral pentru micul dejun Cum se face
Ce este cașcaveaua, ingredientul delicios folosit de Cabral pentru micul dejun. Cum se face. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cunoscutul prezentator le-a dezvăluit internauților un fel de mâncare pe care-l pregătea destul de des înainte și care-i amintește de copilăria petrecută în cartierul Berceni din Capitală.

Vedeta a folosit un ingredient delicios care se numește cașcavea, însă mulți au început să-și dea coate când au auzit denumirea și chiar s-au întrebat ce este acesta.

ADVERTISEMENT

Cabral adoră cașcaveaua. Ce este acest produs

„Ce vedem aici este o cașcavea preparată așa cum se face în Berceni. Ulterior vor intra în discuție niște castraveți acri, puțină pâine prăjită, un sos pe bază de miere, ceva piper, plus niște…

În sfârșit, ce rost are să mai insist? Vă doresc în continuare o zi! Plus dragoste! Că fără cașcavea și dragoste… ce zi e aia?!

ADVERTISEMENT

Ce-i care apreciază ce-i frumos se bucură”, a scris Cabral pe Facebook, unde a lăsat și o imagine, comentată foarte mult de oameni.

Micul dejun al lui Cabral făcut cu cașcavea
Micul dejun făcut de Cabral cu cașcavea. Sursa foto: Facebook / cultivaprofitabil.ro. Colaj: Fanatik

Internauții s-au grăbit să afle ce este cașcaveaua pe care a folosit-o prezentatorul de la Pro TV la micul dejun. Ei bine, este vorba de un preparat culinar tradițional românesc.

ADVERTISEMENT

Cei care cunosc produsul spun că este ceva între telemeaua veche și cașcaval, având o aromă și un gust delicios datorită faptului că este afumată.

Potrivit libertateapentrufemei.ro, cașcaveaua este o brânză autentică din zona Valea Doftanei. Preparatul este înregistrat de ani buni la OSIM, deși nu este extrem de cunoscut de români.

ADVERTISEMENT

Este făcută din lapte de vacă, asta după ce animalele au păscut pe pășuni de iarbă și flori care nu au fost atinse de poluare.

Cum se face cașcaveaua preferată de Cabral

Cașcaveaua preferată de Cabral se realizează ca orice alt tip de brânză românească. Primul pas este să pui laptele la fiert, apoi se separă cașul de zer și se lasă la dospit pentru aproximativ o zi, nu mai mult.

A doua zi cașul se taie în bucăți și se fierbe în apă. Ulterior, se pune în forme rotunde, se adaugă sare și se lasă la scurs. Ultimul pas este reprezentat de afumare care se face cu cetină de brad sau de fag.

E foarte important ca produsul să fie afumat timp de două zi pentru o aromă și un gust intens și savuros de care nu te vei mai sătura.

ADVERTISEMENT
Tags: