Life

Ce este, de fapt, ADHD, boala de care suferă Damian Drăghici. Dezvăluiri inedite la Denise Rifai, despre relația cu mama care l-a abandonat

Ce este, de fapt, ADHD, boala de care suferă Damian Drăghici? Artistul a vorbit despre acest lucru în trecut, iar acum a făcut noi dezvăluiri inedite despre viața lui, în cadrul emisiunii lui Denise Rifai de la Kanal D.
14.07.2021 | 15:58
Ce este de fapt ADHD boala de care sufera Damian Draghici Dezvaluiri inedite la Denise Rifai despre relatia cu mama care la abandonat
Ce este, de fapt, ADHD, boala de care suferă Damian Drăghici. Dezvăluiri inedite la Denise Rifai. Sursa foto: avantaje.ro
ADVERTISEMENT

Damian Drăghici a făcut dezvăluiri inedite în platoul emisiunii „40 de întrebări” de la Kanal D, prezentată de Denise Rifai. El a povestit acum despre relația cu fiica lui, despre dependența de droguri și alcool, dar și despre relația cu mama care l-a abandonat.

Nu este pentru prima oară când Damian își deschide public sufletul. În trecut, artistul a dezvăluit că suferă de ADHD, o boală destul de cunoscută, însă despre care puțini aleg să vorbească.

ADVERTISEMENT

Nu sunt mulți cei care știau de faptul că Damian Drăghici face și el parte dintre cei care suferă de această afecțiune. Artistul a vorbit într-un interviu mai vechi despre acest diagnostic, care i-a adus multe greutăți în trecut.

Ce este, de fapt, ADHD, boala de care suferă Damian Drăghici

Damian Drăghici a dezvăluit că suferă de ADHD, o boală cunoscută și destul de dificilă pentru cei care o au. Cunoscutul artistul a vorbit mai mult despre acest subiect într-un interviu acordat mai demult.

ADVERTISEMENT

ADHD înseamnă o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate ce are la bază o tulburare de neurodezvoltare, având cauze neurobiologice, potrivit spynews.ro.

Această disfuncție apare în urma afectării creierului copilului încă de când se află în pântecul mamei sau chiar și după ce se naște. ADHD apare la copiii născuți prematur, cu o greutate mică sau în urma unor traumatisme, leziuni.

ADVERTISEMENT

Totodată, boala poate apărea în urma unor infecții cauzate de lipsa temporară de oxigen sau a altor afecțiuni congenitale, potrivit sursei citate mai sus.

Și obiceiurile mamei din timpul sarcinii pot cauza această boală la copil. Dacă mama este stresată, fumează, consumă alcool, droguri sau medicamente interzise, copilul poate suferi de ADHD.

ADVERTISEMENT

Abuzul, abandonul sau neglijența sunt factori care pot declanșa această boală la un copil.

Artistul a fost supus multor umilințe în trecut din cauza acestei boli. După ce a aflat diagnosticul, Damian Drăghici nu a dorit să se simtă un om bolnav și a făcut tot posibilul să devină un artist complet.

Damian Drăghici, pe culmile succesului datorită bolii de care suferă

Cântărețul a mai spus că nu s-a născut cu această afecțiune, ci s-a ales cu ea din cauza unei traume suferite în copilărie. Acest lucru nu l-a descurajat, chiar din contră. Boala de care suferă i-a adus succesul.

În cadrul unui interviu mai vechi, Damian Drăghici a vorbit despre boala sa.

„Nu este evident că am ADHD? Îmi zboară mintea în continuu. Am început să cânt la țambal la 3 ani și ‘datorită’ ADHD –ului m-am lăsat după vreo șase luni de zile, m-am apucat de pian, iarăși m-am lăsat, m-am apucat de bass, iarăși m-am lăsat, de tobe, iarăși m-am lăsat.

Cred că și de nai m-aș fi lăsat dacă nu s-ar fi întâmplat un mic incident la ansamblul UTC –ului: am cântat greșit și m-au făcut băieții să mă simt prost, iar asta m-a motivat să studiez. Dar nu a fost motivația potrivită, nu a fost din dragoste, ci a fost doar ambiție.

Tot ce am făcut în viața mea am făcut datorită ADHD-ului, nu este de fapt o boală, o tulburare de personalitate, ci înseamnă că în momentul acela nu ești acolo, nu ești prezent, ți-ai dori să fii în altă parte, pentru că ți-ai făcut alte filme.

S-a întâmplat ceva în copilărie, o traumă… asta e explicația științifică”, spunea artistul cu mai mult timp în urmă, potrivit life.hotnews.ro.

Damian Drăghici, dezvăluiri inedite în emisiunea lui Denise Rifai

Acum, în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, îndrăgitul artist și-a deschis din nou sufletul. A răspuns unor întrebări sensibile și a lămurit mai multe probleme pe care le-a avut în trecut.

Printre acestea se numără și relația dificilă pe care Damian Drăghici a avut-o cu fiica lui, Nicolina, dar și relația disfuncțională cu mama care l-a abandonat când era doar un bebeluș.

„Am iertat-o în anul 2019, cu 20 de zile înainte de a se naște fiul meu, Andrei.  Pentru cei care nu știu, mama este femeia aceea care vinde flori, pe colț, la Universitate, vis-a-vis de librăria Mihai Eminescu… M-am dus să o cunosc, deși înainte evitam asta.

M-am dus până la urmă să-mi cunosc mama pentru că am fost crescut de bunici și nu vreau să-i supăr pe ei, deși acum nu mai sunt în viață, era respectul meu față de ei. Vorbind, mi-am dat seama că a fost o despărțire între părinții mei, a fost o neînțelegere…și au trebuit să se despartă.

Acum ținem legătura, suntem foarte ok, am iertat-o și mi-am dat seama de ce a făcut ceea ce a făcut, sau de ce s-au întâmplat așa lucrurile. Mi-am dat seama că toată viața abandonul a avut un impact major și, dacă nu m-aș fi simțit abandonat, poate că nu aș fi avut problemele pe care le-am avut de-a lungul timpului cu femeile din viața mea.

Am fost abandonat undeva pe la vârsta de un an. Din frică de abandon, eu am fost cel care le-am abandonat pe ele, femeile. Dar, într-un final, ii mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să depășesc acest moment”, a declarat Damian Drăghici despre mama lui,, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D.

ADVERTISEMENT