Te-ai gândit vreodată ce este, de fapt, bucata de material care se află în caserola de carne, fructe sau legume? O vedem mereu, însă de cele mai multe ori nu acordăm deloc o atenție sporită. Aceasta are însă un rol esențial.
Dacă obișnuiești să achiziționezi o caserolă de carne, fructe sau legume, vei vedea că în interiorul ei se regăsește o bucată de material. Aceasta poate fi neagră sau albă, după caz și de altfel este extrem de importantă.
Bucata de material care se află în caserola de carne, fructe sau legume nu are rol de design. Din contră, aceasta este extrem de importantă pentru păstrarea cărnii. Rolul materialului este acela de a absorbi excesul de lichid din carne.
Drept rezultat, carnea sau fructele au un aspect mult mai frumos. De asemenea, ele pot fi păstrate proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Ce alte specificații mai are materialul pe care îl regăsim în caserolă?
În primul rând are o protecție antibacteriană. Absorbind lichidul în exces, materialul respectiv crează un mediu nefavorabil pentru dezvoltarea bacteriilor care pot ulterior să cauzeze probleme grave de sănătate, arată The Mirror.
Și totuși din ce este făcută bucata de material care se află în caserola de carne, fructe sau legume? Depinde de situație. În general, materialul este o hârtie absorbantă. Poate fi din celuloză, fie din silica gel, acoperit de plastic perforat.
Conform proprietăților, un singur gram din acest material poate să absoarbă chiar și până la 40 de grame de lichid. Este important de știut și de ce se așează pe fundul unei caserole. Acest lucru se face înainte de ambalarea fructelor sau a legumelor, ori a cărnii.
Acest tip de material nu schimbă în niciun fel proprietățile produsului, ci doar îl protejează. Și nu este deloc scump, astfel că nu e de mirare de ce producătorii se bazează pe el.
Sursa citată notează că prețul unei astfel de hârtii absorbante pe care o regăsim în caserola de carne, fructe sau legume e accesibil. Mai exact, 1.000 de lei costă un bax care conține 11.500 de bucăți. După un simplu calcul, o singură bucată de material costă, la producător, doar 0,0827 de lei.