Life

Ce este, de fapt, mierea nebună. Alimentul provoacă halucinații și bagă oamenii direct în spital

Ce reprezintă, de fapt, ”mierea nebună”. Produsul care duce la halucinații și care te poate trimite instant la medic, la urgență.
29.05.2024 | 10:39
Ce este de fapt mierea nebuna Alimentul provoaca halucinatii si baga oamenii direct in spital
Ce reprezintă, de fapt, ”mierea nebună”. Produsul care duce la halucinații și care te poate trimite instant la medic, la urgență. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, ”mierea nebună”. Alimentul provoacă halucinații și bagă oamenii direct în spital. Specialiștii spun că albinele care fac acest produs se hrănesc cu anumite plante care pot fi întâlnite doar în anumite zone.

Ce reprezintă, de fapt, ”mierea nebună”. Produsul care duce la halucinații și care te poate trimite instant la medic, la urgență

Ce reprezintă, de fapt, ”mierea nebună”. Produsul care duce la halucinații și care te poate trimite instant la medic, la urgență. Acest aliment complet neașteptat și surprinzător este cunoscut, însă puțini oameni au auzit de el.

ADVERTISEMENT

Această miere este produsă de albinele care extrag polenul din plantele de rododendron care au în compoziția lor anumite toxine. Mai exact, este vorba de un grup de compuși neurotoxici numiți grayanotoxine.

Odată ce sunt înghițite de insecte aceste toxine ajung să aibă efecte halucinogene pentru om. Dozele mici provoacă euforie și amețeli, în timp ce cantitățile mari duc la stări de halucinație, comă și se poate ajunge chiar la deces.

ADVERTISEMENT

Plantele de rodendron se găsesc cel mai des în zonele muntoase din Nepal, dar și aproape de România, în jurul Mării Negre. Albinele sunt predispune să producă miere sălbatică acolo unde rodendronii sunt preodominanți.

”Mierea nebună”, consumată de multe persoane

Mierea are o denumire care vine din limba turcă de la cuvântul ”deli bal”, care în traducere înseamnă „mierea nebună” Acest produs a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în scopuri recreative, medicinale și militare.

ADVERTISEMENT

Alimentul a devenit faimos peste hotare datorită faptului că a fost menționat în seria Sherlock Holmes. În ziua de azi, pe coasta turcă a Mării Negre, există câteva persoane care spun că ar avea avea proprietăți speciale.

Un apicultor consumă constant acest produs, fiind convins că stimulează sistemul imunitar uman. Un kilogram de miere halucinogenă de înaltă calitate se poate vinde cu aproximativ 360 de dolari în magazinele din Turcia.

ADVERTISEMENT

„O cantitate atât de mică nu va face decât să scadă puțin tensiunea arterială. Mai multă ar avea un efect și mai benefic, dar dacă ai mânca prea multă, ai putea intra în comă”, avertizează apicultorul Hasan Kutluata, relatează digi24.ro.

„Dacă cineva mănâncă prea multă, poate începe să vadă negru în fața ochilor și să se clatine. Capul și urechile se încing, iar pulsul încetinește”, a mai spus apicultorul. Doctorii susțin că oamenii pot avea atac de cord sau stop cardiac.

ADVERTISEMENT