Life

Ce este, de fapt, o mantră. Cum te ajută mantrele să îți schimbi viața

Ce este, de fapt, o mantră și cum o folosim? Rostirea corectă a unei mantre îți poate aduce schimbări neașteptate pe plan personal.
19.05.2024 | 15:17
Ce este de fapt o mantra Cum te ajuta mantrele sa iti schimbi viata
Ce este mantra și cum îți poate schimba viața. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți oameni folosesc meditația pentru claritate mentală și pentru a procesa anumite traume din trecut. Cei care practică yoga sau meditație spun că universul este vibrație și energie. Atfel, mantra poate fi o punte de legătură între planul spiritual și cel fizic.

Ce este mantra și cum îți poate schimba viața în bine

Cuvântul mantra provine din limba sanscrita și a rezultat din alăturarea cuvintelor man (a gândi) și tra (unealtă). Astfel, mantra poate fi o unealtă pentru minte și poate ajuta omul să atingă un nivel mai înalt de conștiință, în timpul meditației.

ADVERTISEMENT

Matra reprezintă cuvinte, sunete, grupuri de silabe sau sintagme repetate la nesfârșit. Poate conține și afirmații pozitive care, spuse de mai multe ori, intră în subconștient și influențează alegerile de zi cu zi. Rostirea unei mantre este de a ghida mintea spre o atitudine pozitivă și a-ți muta atenția de la gândurile negative.

Conform definiției din Dex, mantra este o „formulă sacră cu valoare magică și educativă, în unele practici și religii orientale (yoga, budism, hinduism, tantrism).”

ADVERTISEMENT

Mantrele, rostite sau cântate, au rolul de a direcționa energia vitală pură (cunoscută ca „Prana”) acolo unde este nevoie, spre vindecare sau spre manifestarea unui viitor mai bun.

Mulți căutători spirituali folosesc mărgele pentru a-și mentine mintea concentrata în timpul meditației. Colierele Mala au apărut în India, în urmă cu 3000 de ani, și au rădăcini în hinduism, budism si yoga. Conțin 108 mărgele cu o mărgea ca vârf numită „sumeru”.

ADVERTISEMENT

Cea mai veche și cunoscută mantră

Una dintre cele mai cunoscute mantre folosite în yoga și meditație este OM sau AUM, provenită din religia hindusă. Se spune că această mantră are energie divină și este asociată cu frecvența vindecătoare 432 Hz, frecvența Universului.

Alții cred că OM sau AUM este sunetul fundamental al existenței, fiind singurul pentru care nu trebuie să folosești limba, după cum scriu cei de Ochiulmintii.ro. Dintre toate sunetele pe care le poți crea din gură, acestea sunt singurele pe care o persoană mută le poate spune: „aaa”. „oouu” și „mmm”.

ADVERTISEMENT

Desigur, mantrele pot avea un efect de autosugestie. O persoană care gândește și vorbește despre sine într-un mod negativ, va atrage situații care să-i confirme aceste gânduri. O altă persoană care reușește să iasă din mentalitatea de victimă și folosește afirmații pozitive precum „sunt puternic”, „sunt descurcăreț”, „sunt demn de iubire” și multe altele, va reuși să atragă energiile bune.

Dacă ar fi să ne întoarcem la origini, am putea spune că mantra stă la baza tradiților relogioase și a scripturilor. Nu este altceva decât o rugăciune foarte puternică.

ADVERTISEMENT