Life

Ce este, de fapt, schema Ț și de ce o aplică toți retailerii din România. E bine să cunoști acest secret al șefilor de magazin. Nu o să te mai păcălești niciodată la cumpărături la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image

Ce înseamnă, în realitate schema Ț, folosită de toate magazinele. De acum înainte nu vei mai fi înșelat la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image.
18.05.2024 | 14:00
Ce este de fapt schema T si de ce o aplica toti retailerii din Romania E bine sa cunosti acest secret al sefilor de magazin Nu o sa te mai pacalesti niciodata la cumparaturi la Lidl Kaufland Auchan Carrefour sau Mega Image
Ce înseamnă, în realitate schema Ț, folosită de toate magazinele. De acum înainte nu vei mai fi înșelat la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, schema Ț și de ce o aplică toți retailerii din România. E bine să cunoști acest secret al șefilor de magazin. Nu o să te mai păcălești niciodată la cumpărături la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image.

Ce înseamnă, în realitate schema Ț, folosită de toate magazinele. De acum înainte nu vei mai fi înșelat la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image

Ce înseamnă, în realitate schema Ț, folosită de toate magazinele. De acum înainte nu vei mai fi înșelat la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image. Supermarketurile recurg la această practică de foarte multă vreme.

ADVERTISEMENT

Majoritatea clienților care trec pragul retailerilor din România obișnuiesc să ia produsele de la raft direct din față, nicidecum din spate. Acest lucru se întâmplă pentru că alimentele sunt chiar sub nasul cumpărătorilor.

Specialiștii atrag atenția acestui aspect și spun că practica a fost făcută de comercianți pentru a ieși la înaintare cu produsele și alimentele care expiră primele. În felul acesta magazinele nu rămân pe stoc cu lucruri care nu mai sunt în termen.

ADVERTISEMENT

Așadar, se încurajează vânzările rapide și implicit, se evită risipa de alimente. Pe de altă parte, magazinele obișnuiesc să pună produsele cu data de expirare mai îndepărtată în spatele celor care expiră repede.

Supermarketurile ar trebui să aibă o politică de expunere a produselor în ordine cronologică, însă acest obicei este întâlnit foarte rar. Acesta este motivul pentru care clienții sunt îndemnați mereu să verifice termenul de valabilitate și să nu fie trași pe sfoară cu schema Ț.

ADVERTISEMENT

Magazinele, sancționate pentru produsele expirate

Legea din România spune că magazinele care lasă pe rafturi produse expirate, care nu mai pot fi consumate, sunt sancționate. Mai exact, nu este etic și nici legal să se expună alimente în fața raftului, în speranța că se vor vinde mai ușor.

Această practică este amendată în foarte multe țări, retailerii fiind obligați să verifice frecvent datele de expirare ale alimentelor. În cazul în care se găsesc produse care nu mai sunt în termen, atunci sunt scoase de la vânzare.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, legislația le dă dreptul cumpărătorilor să sesiseze dacă văd alimente care nu mai sunt bune de consumat. Cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți la schema Ț pentru că pot fi foarte ușor păcăliți.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”