Ce este, de fapt, silvoterapia. Mihaela Bilic a vorbit despre ea și o recomandă tuturor celor care vor să se vindece de una dintre cele mai comune afecțiuni ale secolului.
Mihaela Bilic este una dintre cele mai urmărite voci din mediul online. Constant, aceasta vine cu sfaturi pentru comunitatea ei, din dorința de a-i ajuta pe urmăritori și de a le oferi informații prețioase.
Recent, Mihaela Bilic le-a vorbit fanilor despre silvoterapie, un concept nu foarte popular în rândul românilor. Nutriționistul susține că este metoda ideală pentru cei care vor să se vindece de una dintre cele mai comune afecțiuni ale secolului.
Mihaela Bilic recomandă silvoterapia tuturor celor car vor să scape de stres. Metoda a fost descoperită de japonezi, iar asta îi oferă un grad ridicat de eficacitate.
Nutriționistul a precizat că are foarte mare încredere în metodele descoperite de japonezi. De altfel, ei sunt recunoscuți la nivel mondial datorită stilul de viață pe care îl duc și datorită longevității lor.
”Întotdeauna i-am considerat pe japonezi ca fiind cei mai evoluați și mai dezvoltați pe toate planurile. Așa că nu e de mirare că ei au inventat SILVOterapia, adică vindecarea cu ajutorul pădurii. Care e metoda de tratament? “Shinrin-yoku” sau “baia de pădure”, plimbări de câteva ore în natură, timp în care tragem adânc aer în piept.”, a spus Mihaela Bilic.
Efectele silvoterapiei au fost confirmate în urma unui studiu la care au participat zeci de voluntari. Voluntarii au petrecut 3 zile în pădure, iar rezultatele finale au fost de-a dreptul miraculoase. După ce s-au plimbat câteva minute prin pădure, tensiunea arterială le-a scăzut, la fel și nivelul de stres.
”Profesorul Qing Li de la Universitatea din Tokio este fondatorul SILVOterapiei. Studiile făcute de el pe voluntari au arătat că “baia de pădure” duce la scăderea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, reduce stresul și crește imunitatea, are efect pozitiv pe dermatita atopică, astm și alte boli respiratorii cronice.”
Mihaela Bilic susține că această terapie minune are în spate o explicație cât se poate de logică. Și anume, atunci când ne plimbăm prin pădure, inspirăm aerul încărcat cu fitoncide. Fitoncidele sunt substanțele pe care plantele le emană pentru a se apăra de bacterii, insecte sau ciuperci.
”Fitoncidele sunt substanțe chimice mirositoare care sunt emise de plante pentru a se apăra de agresori precum insecte, bacterii sau ciuperci. În prezent se cunosc peste 1 miliard de fitoncide produse de flori, legume sau copaci. Dacă respirăm aerul încărcat cu aceste particule, ele vor avea efecte benefice pentru organismul nostru.”, a mai spus nutriționistul.