Oamenii de știință au explicat ce este „demonul negru” și cum arată. Acesta a fost văzut într-o destinație frecventată de turiștii români, evenimentul fiind unul unic. Specia este una care supraviețuiește pe fundul mării.
„Demonul negru” este o vietate rară care a fost surprinsă în urmă cu puțină vreme pe coasta din Tenerife, Spania. Locația este una adorat de călătorii care vin aici din toate colțurile lumii, inclusiv din România.
Specialiștii transmit că este vorba de un pește unic, denumit științific Melanocetus johnsonii. Provine din familia Melanocetidae și numele său este tradus din limba greacă prin „balena neagră”. Trăiește, de regulă, pe fundul mării.
De această dată cei care au explorat apele au avut parte de o mare surpriză. Aceștia au văzut pentru prima oară cum această creatură a ieșit la suprafața apei. Un filmuleț cu „demonul negru” a devenit viral pe social media.
„Aceasta ar putea fi prima observație înregistrată în lume a unui demon negru sau a unui adult abisal (Melanocetus johnsonii) viu, în plină zi și la suprafață!”, a explicat cercetătorul David Jara Boguna, relatează Daily Mail.
Un pește legendar pe care puțini oameni l-au avut privilegiul să-l observe viu”, a completat specialistul, mai arată sursa menționată anterior. „Demonul negru” este o creatură marină rară.
„Demonul negru” este un pește mare și negru. Are o gură mare, aproape verticală și plină de colți, după cum afirmă cercetătorii și cei care l-au văzut. Dinții acestei vietăți marine sunt lungi și extrem de ascuțiți.
Oamenii de știință mai arată că această creatură cu adevărat impresionantă are un aspect amenințător, care poate speria multe persoane. Solzii săi au formă conică, sunt goi și translucizi. În plus, au baza circulară și o margine liberă îndreptată spre regiunea caudală.
Nu este de mirare că specia este capabilă să mănânce prăzi chiar mai mari decât ea însăși. Trăiește, în special, în zonele meopelagice și batipelagice. De regulă, supraviețuiește la adâncimi între 200 și 2.000 de metri.
„Demonul negru” este numit după James Yate Johnson, naturalistul englez care a descoperit primul exemplar în Madeira, în anul 1863. Printre cele mai comune denumiri pe care le are acest pește se mai află: peștișor, pește viper și pește colț.