Life

Ce este febra aftoasă și ce simptome are. Medicul Adrian Marinescu a dezvăluit tratamentul

Cum se ia febra aftoasă și care sunt semnele. Doctorul infecționist Adrian Marinescu a explicat care este schema de tratare.
12.03.2025 | 22:59
Ce este febra aftoasa si ce simptome are Medicul Adrian Marinescu a dezvaluit tratamentul
Adrian Marinescu explică ce este febra aftoasă și ce tratament are. Sursa foto: mateibals.ro
ADVERTISEMENT

România are câteva cazuri de boală cu transmitere virală. Medicul Adrian Marinescu a explicat ce este febra aftoasă și ce simptome are. Specialistul a dezvăluit tratamentul pe care trebuie să-l ia pacienții infectați.

Doctorul Adrian Marinescu, detalii despre febra aftoasă

Adrian Marinescu, un doctor infecționist extrem de cunoscut în țara noastră, a oferit detalii despre o afecțiune care se răspândește. Aceasta este febra aftoasă care reprezintă o boală infecțioasă, de natură virală.

ADVERTISEMENT

Boala este extrem de contagioasă și vine de la animalele bolnave, rumegătoare. Poate fi contactată inclusiv de la șobolani sau la arici. Caii sunt cei mai întâlniți purtători sănătoși ai acestui virus, care dă multe simptome.

„Se transmite ușor, nu e o boală deloc nouă, e undeva de prin 1897 descoperită de către un neamț.

ADVERTISEMENT

E clar că e o boală contagioasă și se transmite de obicei prin contact cu secrețiile și excrețiile animalelor bolnave sau purtătorii de virus, cum sunt cabalinele infectate”, a apus medicul Adrian Marinescu pentru wowbiz.ro.

În plus, specialistul este de părere că izolarea trebuie să se facă imediat față de animalul bolnav. Acesta trebuie să fie ținut separat de restul viețuitoarelor din gospodărie, pentru a nu transmite mai departe febra aftoasă.

ADVERTISEMENT

Cum se tratează, de fapt, febra aftoasă

Febra aftoasă reprezintă o boală care nu are un tratament standard. Cel mai important pas în tratarea acestei boli este izolarea în raport cu animalul bolnav. Vindecarea depinde foarte mult de sistemul imunitar al fiecărei persoane în parte.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au boli cronice și o anumită vârstă pot evolua nefavorabil atunci când contactează acest virus. Pe de altă parte, metoda de prevenție recomandată este vaccinarea, care se face cu un virus inactivat.

„Ce mi se pare important este că dacă ai animale vaccinate și nevaccinate, nu poți să faci diferența prin metode serologice, adică prin anticorpi, nu poți să îți dai seama dacă a fost vaccinat sau a trecut prin boală”, a mai spus Adrian Marinescu.

Tags: