News

Ce este flurona, infectarea simultană cu viruși, care afectează copiii. ”Durerile sunt înfiorătoare”

România trece prin prima epidemie de gripă de la declanșarea pandemiei de COVID-19, iar misiunea medicilor devine din ce în ce mai complicată.
08.01.2023 | 16:57
Ce este flurona infectarea simultana cu virusi care afecteaza copiii Durerile sunt infioratoare
Copiii sunt mai expuși infectării simultane cu gripă și coronavirus. În România, rata vaccinării rămâne scăzută / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O nouă amenințare epidemiologică a ajuns în țara noastră. Este vorba despre o combinație de viruși, ca urmare a unei infectări simultane cu gripă și coronavirus. Boala rezultată a primit numele de flurona și face ravagii în rândul copiilor.

Medic Adrian Marinescu: ”Simptomele nu se cumulează, se multiplică”

Simptomele dezvoltate de persoanele care s-au îmbolnăvit simultan de coronavirus și gripă sunt extrem de severe, pentru că cele două boli evoluează în paralel.

ADVERTISEMENT

”Am observat în cazurile care au ajuns la noi un efect sinergic. Avem două boli, A și B, iar în cazul simptomelor, nu putem vorbi despre A+B, ci mai degrabă despre AxB. Simptomele nu se cumulează, ci se multiplică.

Avem două boli, cu simptome asemănătoare, dar care evoluează în paralel. Pacienții acuză dureri de cap crunte, dureri de mușchi și de articulații înfiorătoare”, a declarat Adrian Marinescu, managerul Institutului Matei Balș, pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Toți pacienții internați cu flurona au fost copii

Potrivit medicului, toți pacienții care s-au prezentat la spital cu simptome ale celor două boli au avut nevoie de spitalizare. Din fericire, ei nu au dezvoltat forme grave ale bolii și viața lor nu a fost niciodată pusă în pericol.

Adrian Marinescu a confirmat pentru sursa citată că toți pacienții internați cu flurona au fost copii. Explicația ar fi că aceștia au un sistem imunitar nedezvoltat suficient, așa că boala și-a făcut mai ușor loc în organismul lor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, copiii prezintă și o capacitate foarte bună de recuperare, motiv pentru care nu au ajuns la forme severe ale bolii, deși au avut parte de simptome puternice.

De ce nu respectă românii regulile

Medicul a mai avertizat că România nu a scăpat definitiv de COVID-19 și că vor mai exista multe versiuni ale bolii, care vor circula prin țara noastră. El a declarat că nu înțelege de ce românii ”se ambiționează să nu respecte regulile de protecție”, care sunt create pentru propria lor protecție.

ADVERTISEMENT

Luni, 9 ianuarie, școlile se vor redeschide în plin sezon de gripă. Săptămâna aceasta, Alexandru Rafila a decretat stare de alertă epidemiologică și a introdus deja obligația purtării măștii în unitățile spitalicești.

ADVERTISEMENT
Tags: