News

Ce este Jackfruit, fructul exotic cu care poți înlocui carnea. Ce preț are și de unde îl poți cumpăra în România

Jackfruit poate fi găsit și în România în diverse variante. Fructul exotic cu care poți înlocui carnea are o sumedenie de proprietăți, iar prețul pe 100 de grame nu este foarte mare.
05.02.2022 | 13:27
Ce este Jackfruit fructul exotic cu care poti inlocui carnea Ce pret are si de unde il poti cumpara in Romania
Jackfruit, fructul exotic cu care poți înlocui carnea. Foto: colaj Fanatik, Sursa - Facebook
ADVERTISEMENT

Jackfruit este un fruct exotic bogat în fibre, vitamine și minerale. Cunoscut drept „carnea vegetală”, acesta a devenit tot mai popular în rândul oamenilor care caută să mănânce cât mai sănătos. Din fericire, fructul poate fi cumpărat tot mai des și în România.

Este originar din India de Sud și este cultivat în regiunile tropicale ale lumii. Un aspect interesant este faptul că Jackfruit e cunoscut drept cel mai mare fruct din lume, putând ajunge la o greutate de 55 de kg și la o lungime de 90 de cm.

ADVERTISEMENT

Jackfruit conține vitamina C, vitamina B6, vitamina B3, fosfor, calciu, magneziu și potasiu, conform health.clevelandclinic.org. Vezi și afacerea cu care românii pot da lovitura în viitor. Un soi de fructe dulci și cremoase pot genera câștiguri importante.

Jackfruit este cel mai mare fruct care crește în copac. Poate ajunge la 55 de kg

Foto: Facebook

Face parte din familia plantelor Moraceae, care include smochine și dude. Deși e cultivat de regulă doar în zone tropicale, acum a ajuns să fie crescut chiar și în SUA.

ADVERTISEMENT

Un copac matur produce aproximativ 200 de fructe pe an, iar copacii mai în vârstă pot da chiar și 500 de fructe pe an.

Jackfruit este poate fi folosit în diferite combinații. Poate fi consumat atât crud, cât și copt. Partea cea mai frecvent folosită a fructelor de jack este „carnea” sau păstăile de fructe.

ADVERTISEMENT

Fructul este considerat un miracol din punct de vedere al sănătății. Confrom Cleveland clinic, o porție de 100 de grame conține: 95 de calorii, 0.6 grame de grăsime, 2 grame de proteine și 3 grame de fibre.

Jackfruit, fructul exotic care poate înlocui carnea, se găsește și în România

Foto: Facebook

Varianta care poate fi găsită ușor în România este Jackfruit la conservă. Prețul variază între 60 și 100 de lei pe kilogram.

ADVERTISEMENT

Există câteva opțiuni ușoare pentru a achiziționa produsul. El poate fi cumpărat de pe un site de livrări cunoscut în România. O simplă căutare pe google vă va trimite pe o pagină populară.

De asemenea, puteți cumăpara fructe de Jackfruit în saramură, fructe deshidratate sau chiar chipsuri jackfruit.

Cum se consumă jackfruit? Prețul unui kilogram la conservă poate ajunge la 100 de lei

Foto: Facebook

Deoarece are un gust exact ca al cărnii, Jackfruit e apreciat foarte mult de vegetarieni, fructul putând oricând să înlocuiască carnea de zi cu zi.

Fructul de Jack are o coajă exterioară țepoasă și e de culoare galben sau verde. Interiorul e galben, iar pulpa conține foarte multe semințe mici de culoare maronie.

Când este copt, fructul de jack are un gust dulce și poate fi consumat în diverse combinații de deserturi. Un lucru e cert, merită să încercați măcar o dată fructul care poate înlocui carnea. Pe internet găsiți o sumedenie de rețete cu Jackfruit.

ADVERTISEMENT
Tags: