Life

Ce este șalazionul, afecțiunea pe care o are Mirela Vaida: “Am dat cu lapte matern și nu a mai ieșit”

Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii Acces Direct, este adepta leacurilor băbești și recunoaște că a folosit chiar și lapte matern pentru a scăpa de o afecțiune oculară.
07.08.2022 | 15:57
Ce este salazionul afectiunea pe care o are Mirela Vaida Am dat cu lapte matern si nu a mai iesit
Mirela Vaida și soțul ei, Alexandru sunt căsătoriți de 13 ani. Cei doi își doresc o vacanță numai pentru ei. Până atunci, vedeta își tratează ochiul. Sursa foto. Facebook.
ADVERTISEMENT

Mirela Vaida se confruntă cu probleme oculare, dar nu vrea să se opereze. Vedeta s-a trezit cu un șalazion și a fost nevoită să ceară sfatul medicului care i-a recomandat tratament cu antibiotic. În trecut, prezentatoarea emisiunii Acces Direct s-a mai confruntat cu această inflamație și spune că a apelat la un leac băbesc. Chiar dacă nu are nicio bază medicală sau științifică, vedeta și-a tratat șalazionul cu lapte matern. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, când vedeta își alăpta unul dintre copii.

Mirela Vaida, despre afecțiunea oculară cu care se confruntă: ”Am mai avut un șalazion”

Proaspăt întoarsă dintr-o vacanță în Delta Dunării, unde a petrecut trei zile familia ei, Mirela Vaida are o problemă de sănătate, pentru care a optat să se trateze, în ciuda faptului că mulți au sfătuit-o să se opereze. Prezentatoarea emisiunii Acces Direct spune că are o sensibilitate la ochi și s-a mai confruntat șalazion în trecut, dar a reușit să scape de problemă.

ADVERTISEMENT

”Legat de ochi, nu, nu am să mă operez. Eu am mai avut un șalazion, în urmă cu vreo cinci ani, și l-am ‘spurcat’, cum se spune în tradiția românească, în sensul că mi-a spus cineva să-i dau cu lapte matern.

Și, în timp ce alăptam un copil, într-adevăr, am dat cu lapte de mamă și nu a mai ieșit. Acum, vă dați seama că astea sunt niște tradiții și niște leacuri, care nu au absolut nicio bază științifică”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mirela Vaida a decis: nu se operează

Mirela Vaida nu s-a panicat și a urmat un tratament cu antibiotic pentru șalazionul de la ochi.  Pe viitor, spune că nu s-ar da în lături să apeleze din nou, la trucurile băbești.

”Acum mi-a ieșit din nou. E clar că am eu o sensibilitate la ochiul acesta. Am făcut tratament cu antibiotic și nu o să mă operez. Îl las acolo și vedem noi ce se întâmplă pe viitor. Nu mi-am făcut chiar nicio problemă din asta și nu e ceva grav absolut deloc.

ADVERTISEMENT

Sunt obișnuită, o tratez cu seriozitate, dar nu mă panichez din atâta lucru. Așa că, dacă o să mai aud despre alte leacuri băbești, o să le aplic, că rău nu au ce să îmi facă”, a mai declarat Mirela Vaida, pentru FANATIK. 

Ce este șalazionul, afecțiunea oculară de care suferă Mirela Vaida

Chalazionul sau șalazionul este o afecțiune oculară pe care o confundăm cu ulciorul, potrivit drstanila.com. Ea apare atunci când ochiul se înroșește puțin, pleopa se umflă și “ne mănâncă ochiul”. În general, el este provocat de o glandă înfundată din pleoapă, dar este însoțită și de o infecție.

ADVERTISEMENT

Chalazionul este o inflamație cronică a glandelor sebacee Meibomius și apare sub forma unei umflături mici și, spre deosebire de ulcior, care este provocat de o infecție bacteriană instalată la baza genelor, șalazionul se poate dezvolta pe pleopa inferioară sau superioară, la un singur ochi sau la ambii, fără durere.

Medicul poate recomanda tratamente locale sau îndepărtarea chalazionului printr-o incizie realizată sub anestezie locală. În alte cazuri, medicul poate recomanda injecții cu steroizi, cu scopul de a reduce inflamația. Se recomandă comprese cu apă călduță, de câteva ori pe zi.

Mirela Vaida este căsătorită de 13 ani și are 3 copii

După vacanța de trei zile din Delta Dunării, vedeta postului Antena Stars se pregătește să plece într-o vacanță însorită peste hotare, cu soțul și copiii, într-un resort de lux.

La întoarcere, Mirela Vaida și soțul ei vor lăsa copiii acasă, în grija bonei și a bunicilor, și vor merge singuri în Italia, țara lor preferată.

Mirela Vaida este căsătorită de 13 ani cu soțul ei, Alexandru. Cei doi au împreună o fată și doi băieți. Cu toate acestea, vedeta a dezvăluit, recent, că își mai dorește un copil, respectiv o fetiță, și susține că ea și soțul ei au ales deja numele celui de-al patrulea copil.

Prezentatoarea emisiunii Acces direct de la postul Antena Stars s-a născut în județul Iași și are studii universitare juridice. În ciuda acestui lucru, a renunțat la o carieră de avocat și a debutat ca și cântăreață. Numele ei a fost legat de trupele Ho-Ra și D’Or. Mai târziu, Mirela Vaida a început să cocheteze cu televiziunea, iar cariera ei s-a bucurat de o ascensiune fulminantă.

 

ADVERTISEMENT