News

Ce este Sindromul Asperger, afecțiunea de care suferă Elon Musk

09.05.2021 | 20:41
ADVERTISEMENT

Miliardarul Elon Musk a declarat sâmbătă seară că este prima persoană cu sindromul Asperger care găzduieşte emisiunea ”Saturday Night Live” de la NBC, potrivit Variety.

Directorul general al Tesla a completat afirmația spunând că poate este ”prima persoană care recunoaşte asta”, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

În timpul emisiunii, Elon Musk a afișat o latură diferită a caracterului său. Miliardarul chiar a glumit şi pe seama numelui copilului lui (X Æ A-12), afirmând că „se pronunţă ca atunci când o pisică aleargă pe tastatură.” Totodată, Musk s-a plâns de volumul discuţiilor despre el în presă şi pe reţelele de socializare, conform Știrile Pro TV.

Elon Musk a recunoscut că suferă de Sindromul Asperger

Elon Musk
Elon Musk. Sursa foto: hepta.ro

Miliardarul a vorbit în cunoscuta emisiune de la NBC despre viziunea sa asupra viitorului, un viitor pe care-l vede marcat de energia regenerabilă. Ulterior, Elon Musk a transmis că este de părere că „umanitatea trebuie să devină o civilizaţie spaţială multi-planetară”.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă a fost sărbătorită Ziua Mamei în SUA. Astfel că pe scenă în timpul monologului a urcat și Maye Musk, mama lui Elon. Miliardarul a întrebat-o dacă își aminteşte când avea 12 ani şi a creat primul său joc video. „Îmi amintesc că ţi-au dat 500 de dolari. Erai prea tânăr să îţi deschizi un cont în bancă, aşa că a trebuit să deschid eu unul pentru tine. Ai transformat acel joc video despre spaţiu în realitate”, a răspuns Maye.

  • „Realitatea noastră poate fi un joc video şi noi suntem doar simulări pe computer, jucaţi de un adolescent de pe altă planetă”, a adăugat Elon Musk.
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în istoria emisiunii, „Saturday Night Live” a fost transmisă în direct pe YouTube în mai mult de 100 de ţări. Elon Musk a debutat ca gazdă în acest episod care face parte din finalul celui de-al 46-lea sezon al celebrei emisiuni.

Ce este sindromul Asperger, de care suferă Elon Musk

Sindromul Asperger este o tulburare care face parte din spectrul autist şi care se caracterizează prin dificultăţi semnificative în ceea ce priveşte interacţiunea socială şi comunicarea nonverbală, alături de modele repetitive ale comportamentelor şi intereselor, conform CSID.ro

ADVERTISEMENT

În anul 1944, pediatrul austriac Hans Asperger este cel care a vorbit prima dată despre acest sindrom este, în urma studiilor efectuate pe copiii întâlniţi în practica sa. Aceștia deţineau abilităţi reduse de comunicare nonverbală, demonstrau o empatie limitată faţă de colegi şi care erau, fizic, neîndemânatici.

Persoanele care au sindromul Asperger au o inteligență normală, iar mulți dintre pacienţi au abilităţi foarte bune sau pot excela într-un anumit domeniu. Este posibil ca persoana diagnosticată cu sindrom Asperger să aibă anumite obiceiuri obsesive sau să fie foarte sensibili la sunete, mirosuri sau gusturi. Sunt situașii în care copiii cu sindrom Asperger pot avea dezvoltare motorie întârziată.

ADVERTISEMENT
Tags: