Triunghiul morții este practic o zonă de pe fața noastră. Este sau nu periculoasă aceasta? Un medic dermatolog explică riscurile și spune ce putem face și ce tip de situații să evităm.
Toată lumea își dorește un ten curat. Din păcate însă, sunt și situații în care ne putem confrunta cu mici imperfecțiuni. Pot apărea coșuri, pete, dar și alte detalii neplăcute care ne fac să nu ne simțim tocmai confortabil.
Când vine vorba de coșuri, multe persoane au tendința să le stoarcă. Ce se întâmplă însă cazul în care coșurile se află în zona triunghiului morții? Specialiștii ne recomandă să le lăsăm să se usuce și să nu acționăm.
Menționăm că triunghiul morții, cunoscut și sub numele de triunghiul periculos se extinde de la nas, adică dintre sprâncene până la un punct aflat în fiecare parte a buzelor, mai exact în zona unde apar gropițele.
Deși la prima vedere nu pare periculos, dermatologii avertizează și spun că stoarcerea unui coș în aceste zone poate avea rezultate periculoase. Astfel, mai bine evităm această situație.
„Să storci coșuri în centrul feței poate fi deosebit de periculos. Zona feței, de unde începe nasul, dintre sprâncene, până la colțurile gurii, are vene care se conectează direct la creier printr-un vas de sânge numit sinus cavernos”, a explicat Mark Strom, un dermatolog din New York, pentru Daily Mail.
Ce se poate întâmpla în cel mai rău caz? Conform specialistului, dacă ajungem să introducem bacterii de pe degete în venele care trec în spatele orbitei oculare le permitem practic germenilor să ajungă la creier.
Mai departe, acest lucru pune presiune pe creier. Ulterior, în cele mai rele cazuri se poate ajunge la paralizie parțială, ori chiar totală. Specialiștii spun că în cazuri rare se poate ajunge și la deces.
Iar în cazul în care nu se intervine, iar infecția nu este tratată, se poate ajunge la meningită, ori pierderea vederii. Astfel, este bine să luăm în calcul aceste detalii legate de triunghiul morții și să fim atenți când vine vorba de astfel de situații, avertizează dermatologul.