News

Ce este un pașaport de călătorie IATA, pe bază de vaccin și cum putem scăpa de carantină

25.02.2021 | 13:41
ADVERTISEMENT

Pașaportul de călătorie IATA ar putea fi soluția magică pentru a reporni industria călătoriilor pe calea aerului, cel puțin în teorie.

În luna februarie au apărut condiții de carantină pentru toți cei care intră în Marea Britanie, astfel că guvernul e disperat să găsească soluții pentru a relaxa turismul.

ADVERTISEMENT

În teorie, pașaportul de călătorie IATA e menit să facă zborul spre diferite locații mult mai sigur, desigur pentru cei care s-au vaccinat anti Covid.

Ce este pașaportul de călătorie IATA?

În fapt vorbim despre o aplicație care se poate descărca pe telefonul mobil și care îi ajută pe călători să își centralizeze testele și vaccinurile anti Covid.

ADVERTISEMENT

Pașaportul vrea să ajute guvernele lumii, pentru că ar garanta autenticitatea testelor și a vaccinurilor, dar și companiile aeriene, care vor putea stabili mult mai ușor dacă o persoană poate zbura fără probleme.

În același timp vor fi ajutate laboratoarele, care vor putea emite certificate recunoscute la nivel global, dar și călătorii care vor afla informații concrete unde se pot vaccina sau unde se pot testa pentru Covid, cu asigurarea că aceste teste sunt valide și luate în considerare.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă la discuții concrete cu guvernele lumii, IATA testează un fel de pașaport în interiorul companiilor de zbor.

Momentan, Air New Zealand a anunțat că vrea să testeze acest pașaport IATA în zboruri între Auckland, Noua Zeelandă și Sydney, Australia, începând din aprilie.

ADVERTISEMENT

Qatar Airways s-a alăturat companiilor Emirates și Etihad și va testa aceste pașapoarte pe o rută Doha-Istanbul din martie. Același lucru l-ar putea face și British Airways din februarie.

Scopul final, anunță metro.co.uk, al acestui pașaport, e să convingă guvernele lumii să redeschidă granițele lumii fără carantină. Cu toate acestea, politicienii britanicii par sceptici momentan când vine vorba de pașaportul IATA și nu au anunțat concret dacă îmbrățișează acest concept.

International Air Transport Association este o organizație comercială internațională a companiilor aeriene, cu sediul central în Montreal, Quebec, Canada.

ADVERTISEMENT