Life

Ce experiență au avut doi cetățeni unguri care au vizitat România: “M-am înșelat în privința românilor”

Doi cetățeni unguri au avut o experiență complet neașteptată. Aceștia au vizitat România și în final au realizat că aveau o părere greșita despre această țară.
28.03.2023 | 15:58
Ce experienta au avut doi cetateni unguri care au vizitat Romania Mam inselat in privinta romanilor
Ce experiență au avut doi cetățeni unguri care au vizitat România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi cetățeni unguri au ales să vină în România. Dacă mulți s-ar fi așteptat la reacții negative din partea celor doi, iată că experiența s-a dovedit a fi una cât se poate de pozitivă. Pe cine au cunoscut cei doi cetățeni unguri la noi în țară și cum a arătat vacanța lor?

Experiența unui cetățean ungur în România

Unul dintre protagoniștii poveștii este Zslot. Tânărul din Ungaria a efectuat în urmă cu doi ani o vizită în România. Deși l-a început a fost sceptic, iar mulți i-au recomandat să se gândească bine înainte de o astfel de vacanță, iată că experiența a fost cu totul alta.

ADVERTISEMENT

Zslot spune că nu doar s-a simțit bine în România ci a reușit să își facă și niște prieteni. A intrat în România prin zona Timișoarei, iar mai apoi a stat câteva zile la doi prieteni maghiari. Cetățeanul ungur a ajuns ulterior la Cluj, unde s-a bucurat de o atmosferă extrem de plăcută.

Nici despre Timișoara Zslot nu a avut puține cuvinte de spus. Acolo, acesta s-a împrietenit cu doi români, Laura și George. Pentru el, cei doi au fost extrem de serioși, dar și simpatici. Și orașul Timișoara l-a impresionat cu arhitectura sa. Și nu este singurul care spune asta. 

ADVERTISEMENT

”M-am înțepat în privința românilor”

”Timişoara e un oraş frumos, are arhitectură foarte asemănătoare cu oraşele de la noi din Ungaria. Şi oamenii seamănă, iar în Timişoara sunt foarte mulţi maghiari. Dar aş vorbi în primul rând despre românii pe care i-am cunoscut. Oameni serioşi, simpatici şi foarte de treabă.

Prin Ungaria se mai vorbeşte de Transilvania mare care include şi Timişoara şi care ar fi fost maghiară, dar înţeleg că şi în România se discută acest subiect. Ei bine, habar nu am a cui a fost Transilvania, dar ştiu că m-am înşelat în privinţa românilor. Majoritatea sunt oameni de treabă”, a explicat el, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi o vizită la Cluj, unde tânărul a cunoscut o tânără maghiară care l-a plimbat prin zonă. Și arhitectura de acolo l-a impresionat plăcut. Tot la Cluj, Zslot a cunoscut alți doi români ”simpatici”, după cum povestește el care l-au făcut să se simtă bine.

Daniel are în plan să revină din nou în România

Cel de-al doilea ungur care a ajuns în România este Daniel. Tânărul a vizitat țara noastră în urmă cu doar un an și a rămas impresionat. Deși mulți i-ar fi spus că România și Rusia ”nu sunt țări de vizitat”, având în vedere părerea populației despre maghiari, iată că s-a întâmplat exact contrariul.

ADVERTISEMENT

Daniel spune că a avut ocazia să cunoască oameni cu un ”suflet frumos”. De asemenea, nimeni nu l-a privit ”urât” pentru faptul că era maghiar. Printre altele, acesta s-a bucurat și de peisajele din Cluj sau Oradea și a recunoscut că unele păreri despre România sunt complet greșite.

Iar după această vizită care s-a dovedit un real succes, Daniel a revenit în România. Acesta a ales de această dată București și Târgu Mureș, orașe care de altfel l-au impresionat plăcut. Iar tânărul nu vrea să se oprească aici. El mai are în plan o vizită și în Transilvania.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile pe marginea drumului, în Vaslui
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții...
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții Elenei Tănase
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu...
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu zeci de mii de euro în lăutari. Imagini fabuloase cu patronul FCSB
Bani de la stat pentru absolvenții de liceu sau facultate. Care sunt condițiile
Bani de la stat pentru absolvenții de liceu sau facultate. Care sunt condițiile
ÎMPĂCAREA MOMENTULUI! După ce s-au făcut de rușine și s-au acuzat de infidelitate,...
ÎMPĂCAREA MOMENTULUI! După ce s-au făcut de rușine și s-au acuzat de infidelitate, Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au împăcat. S-au întâlnit pe furiș!
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor....
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor. STUDIU
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de...
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de preparat și conține doar ingrediente menționate în Cartea Sfântă