Life

Ce experiență au avut doi cetățeni unguri care au vizitat România: “M-am înșelat în privința românilor”

Doi cetățeni unguri au avut o experiență complet neașteptată. Aceștia au vizitat România și în final au realizat că aveau o părere greșita despre această țară.
28.03.2023 | 15:58
Ce experienta au avut doi cetateni unguri care au vizitat Romania Mam inselat in privinta romanilor
Ce experiență au avut doi cetățeni unguri care au vizitat România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi cetățeni unguri au ales să vină în România. Dacă mulți s-ar fi așteptat la reacții negative din partea celor doi, iată că experiența s-a dovedit a fi una cât se poate de pozitivă. Pe cine au cunoscut cei doi cetățeni unguri la noi în țară și cum a arătat vacanța lor?

Experiența unui cetățean ungur în România

Unul dintre protagoniștii poveștii este Zslot. Tânărul din Ungaria a efectuat în urmă cu doi ani o vizită în România. Deși l-a început a fost sceptic, iar mulți i-au recomandat să se gândească bine înainte de o astfel de vacanță, iată că experiența a fost cu totul alta.

ADVERTISEMENT

Zslot spune că nu doar s-a simțit bine în România ci a reușit să își facă și niște prieteni. A intrat în România prin zona Timișoarei, iar mai apoi a stat câteva zile la doi prieteni maghiari. Cetățeanul ungur a ajuns ulterior la Cluj, unde s-a bucurat de o atmosferă extrem de plăcută.

Nici despre Timișoara Zslot nu a avut puține cuvinte de spus. Acolo, acesta s-a împrietenit cu doi români, Laura și George. Pentru el, cei doi au fost extrem de serioși, dar și simpatici. Și orașul Timișoara l-a impresionat cu arhitectura sa. Și nu este singurul care spune asta. 

ADVERTISEMENT

”M-am înțepat în privința românilor”

”Timişoara e un oraş frumos, are arhitectură foarte asemănătoare cu oraşele de la noi din Ungaria. Şi oamenii seamănă, iar în Timişoara sunt foarte mulţi maghiari. Dar aş vorbi în primul rând despre românii pe care i-am cunoscut. Oameni serioşi, simpatici şi foarte de treabă.

Prin Ungaria se mai vorbeşte de Transilvania mare care include şi Timişoara şi care ar fi fost maghiară, dar înţeleg că şi în România se discută acest subiect. Ei bine, habar nu am a cui a fost Transilvania, dar ştiu că m-am înşelat în privinţa românilor. Majoritatea sunt oameni de treabă”, a explicat el, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi o vizită la Cluj, unde tânărul a cunoscut o tânără maghiară care l-a plimbat prin zonă. Și arhitectura de acolo l-a impresionat plăcut. Tot la Cluj, Zslot a cunoscut alți doi români ”simpatici”, după cum povestește el care l-au făcut să se simtă bine.

Daniel are în plan să revină din nou în România

Cel de-al doilea ungur care a ajuns în România este Daniel. Tânărul a vizitat țara noastră în urmă cu doar un an și a rămas impresionat. Deși mulți i-ar fi spus că România și Rusia ”nu sunt țări de vizitat”, având în vedere părerea populației despre maghiari, iată că s-a întâmplat exact contrariul.

ADVERTISEMENT

Daniel spune că a avut ocazia să cunoască oameni cu un ”suflet frumos”. De asemenea, nimeni nu l-a privit ”urât” pentru faptul că era maghiar. Printre altele, acesta s-a bucurat și de peisajele din Cluj sau Oradea și a recunoscut că unele păreri despre România sunt complet greșite.

Iar după această vizită care s-a dovedit un real succes, Daniel a revenit în România. Acesta a ales de această dată București și Târgu Mureș, orașe care de altfel l-au impresionat plăcut. Iar tânărul nu vrea să se oprească aici. El mai are în plan o vizită și în Transilvania.

ADVERTISEMENT
Tags: