News

Ce fac anumiți români de frica facturilor mari la căldură și curent. Doar studenții mai practică acest obicei

De teama facturilor din ce în ce mai mari, tot mai mulți români de toate vârstele apelează la un stil de viață preferat până acum de studenți
02.10.2022 | 21:57
Ce fac anumiti romani de frica facturilor mari la caldura si curent Doar studentii mai practica acest obicei
Românii sunt speriați de creșterea costului utilităților Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Astfel, în ultima vreme, sunt tot mai dese cazurile când oamenii își caută colegi de apartament cu care să împartă cheltuielile. O altă tendință este aceea de a-și vinde locuințele pentru a-și achiziționa altele mai mici.

Ce fac anumiți români de frica facturilor mari la căldură și curent

De teama costului chiriilor și al facturilor la utilități, mulți dintre conaționalii noștri au început să-și caute caute colegi de locuință. Pentru a-i ajuta, în unele cazuri, intervin chiar și agenții imobiliari.

ADVERTISEMENT

”Efectiv i-am cuplat eu, unul din Sibiu, unul din Sighetu Marmației, care nici nu se cunoșteau. Chiriile se caută cât se poate de ieftin. Să zicem un buget de 300 euro, lucru care pe care la un apartament de două camere în Cluj nu îl ai.

Realitatea este undeva la 350-400 și este extraordinar de mare cererea în momentul acesta pe chirii, nici nu avem ce să le dăm”, explică pentru Digi24 Gigi Ștefan, agent imobiliar.

ADVERTISEMENT

Totuși, psihologii avertizează că nu există doar avantaje când vine vorba de traiul în comun. Mai ales dacă este vorba despre conviețuirea cu o persoană străină. Pot apărea conflicte care pot avea consecințe grave.

”Ar putea apărea tensiuni la nivel de stil de viață, când ne culcăm, la ce oră ne culcăm sau ne trezim, cine face curat și când, cum, cât, deci cumva cred că apar aceste sarcini gospodărești pe lângă, nu știu, să zic așa, diferențele de personalitate.

ADVERTISEMENT

Prin urmare cred că aceasta ar putea fi principala consecință, posibila rupere a relațiilor sau o deteriorare a relațiilor”, explică psihologul Mara Miclea.

De aceea, sfatul specialiștilor este să nu ne angajăm într-o astfel de experiență cu persoane pe care nu le cunoaștem. Și nu doar din cauza eventualelor neînțelegeri, ci și pentru a evita să devenim țintele unor escroci și astfel să ajungem într-o situație mult mai gravă.

ADVERTISEMENT