Fotbal international

Ce fac fotbaliştii de top pe WhatsApp! Grupul de ironii al naţionalei Spaniei, chat pentru jucătorii împrumutaţi şi de ce este locul ideal de shopping

14.05.2019 | 16:28
Ce fac fotbalistii de top pe WhatsApp Grupul de ironii al nationalei Spaniei chat pentru jucatorii imprumutati si de ce este locul ideal de shopping

Fotbaliştii de top din Europa folosesc aplicţia WhatsApp şi la aproape fiecare echipă importantă există cel puţin un grup în care jucătorii discută sau fac anunţuri legate de carieră. Spaniolii au un chat în care ironiile curg pe bandă rulantă, în timp ce la Ajax discuţiile sunt legate de transferuri. În plus, starurile din Premier League îşi cumpără maşini cu ajutorul cunoscutei aplicaţii.

Ce fac fotbaliştii de top pe WhatsApp. Gerard Pique a creat un grup pentru naţionala Spaniei

Fotbaliştii de top ai naţionalei Spaniei au un grup pe WhatsApp, creat de Gerard Pique, în care ironiile sunt la cote înalte. Fundaşul Barcelonei a vorbit într-un interviu pentru The Players Tribune despre ceea ce se întâmplă în chat-ul selecţionatei care a câştigat Campionatul Mondial în 2010.

“Tot ceea ce facem în acel grup este să ne ironizăm. E cea mai tare chestie. Când Realul câştiga toate trofeele, ei se simţeau bine şi râdeau. Acum, tonul este unul diferit. Pozele lor sunt mai întunecate. Aşa că le-am scris: ‘De ce sunteţi aşa de serioşi?’ şi am pus mai multe emoji în care râdeam de ei”, a povestit Gerard Pique.

Ce fac fotbaliştii de top pe WhatsApp. Pique râde de rivalii de la Real Madrid (sursă foto: hepta.ro)
Ce fac fotbaliştii de top pe WhatsApp. Pique râde de rivalii de la Real Madrid (sursă foto: hepta.ro)

Frenkie de Jong şi-a anunţat colegii pe WhatsApp că pleacă la Barcelona

În ianuarie 2019, Frenkie de Jong s-a transferat de la Ajax Amsterdam la Barcelona. Înainte ca mutarea să fie oficializată, mijlocaşul central de 22 de ani a intrat pe grupul de WhatsApp şi i-a anunţat pe colegi că va merge pe “Camp Nou”. Vedeta lui Ajax Amsterdam a susţinut că pe chat, fotbaliştii echipei sunt anunţaţi când au antrenamente.

“Le-am spus înainte ca totul să devină public. Nu aveam antrenament a doua zi şi m-am gândit să le transmit vestea şi am postat un mesaj. Pe grupul de WhatsApp primim informaţii de la antrenor înainte de fiecare şedinţă de pregătire. Când e un meci important la care ne uităm toţi, vorbim pe grup”, a declarat Frenkie de Jong pentru FourFurTwo.

Ce fac fotbaliştii de top pe WhatsApp. Frenkie de Jong şi-a anunţat colegii că pleacă la Barcelona (sursă foto: hepta.ro)
Ce fac fotbaliştii de top pe WhatsApp. Frenkie de Jong şi-a anunţat colegii că pleacă la Barcelona (sursă foto: hepta.ro)

Vedetele din Premier League îşi cumpără maşini pe WhatsApp

Vedetele din Premier League apelează la WhatsApp atunci când vor să-şi cumpere maşini. Richard Clark, dealer al companiei Premier Sports Solution, a povestit cum fotbaliştii din prima ligă a Angliei îl apelează pe cunoscuta aplicaţie şi a susţinut că a vândut sute de automobile în acest fel.

“Cred că am vândut sute de maşini prin intermediul WhatsApp. Fotbaliştii nu prea sunt dornici să intre într-un showroom şi să afle detalii de la un dealer. Mulţi mă sună sau îmi dau mesaje. ‘Uite asta e maşina pe care o vreau, poţi să mă ajuţi?’, aşa începe totul”, a spus Richard Clark.

Chelsea are grup de WhatsApp pentru fotbaliştii împrumutaţi

În actualul sezon, Chelsea a împrumutat 41 de fotbalişti, iar toţi sunt conectaţi într-un grup de WhatsApp. Eddie Newton este antrenorul care se ocupă de supervizarea jucătorilor şi a vorbit despre rolul aplicaţiei.

“Este folosit pentru a ajuta toţi fotbaliştii care sunt împrumutaţi. Vrem să-i facem să fie conectaţi la întreg sistemul. Prin acest grup, jucătorii se apropie. La finalul fiecărui meci apar informaţii pe grup despre prestaţia fiecăruia. Când trebuie să le transmitem un mesaj, apelăm tot la WhatsApp”, a susţinut Eddie Newton.